Klösträd i takhöjd

Är du på jakt efter det perfekta klösträdet till din katt? Vill du ha något verkligt stabilt som håller för såväl små som stora katter, och som även håller måttet om flera katter leker där samtidigt? Då kan ett klösträd i takhöjd som du fäster i taket vara det optimala alternativet. Det ger högre säkerhet och du behöver inte vara orolig att möbeln ska välta under lekstunderna.

Klösträd i takhöjd
Snabbmeny:
Toppval Klösträd i takhöjd


Gott om alternativ

Du kanske inte har sett så många klösträd som varit tillräckligt höga för att faktiskt kunna fästas i taket, men det finns en hel del sådana på marknaden. Det gäller bara att du verkligen tar dig tiden att leta efter dem. Du kommer upptäcka att det finns gott om valmöjligheter. Det positiva med detta, förutom att det ger dig större möjlighet att välja något som du rent stilmässigt tycker om, är att det går att hitta modeller för olika takhöjder. Som de flesta redan vet är taket inte lika högt i alla lägenheter och hus. Det gör att det behöver finnas gott om olika varianter, för att det ska finnas något för de flesta. Naturligtvis finns det fortfarande rum där det inte finns något träd som passar, men det ökar i alla fall möjligheten att du ska kunna hitta ett klösträd med lämpliga mått.

Tänkbara mått

När du börjar undersöka saken närmare, och börjar titta på de alternativ som finns bland klösträden som är i takhöjd, kommer du notera att det finns ett flertal olika mått. Några av de höjder på träd du kommer att hitta är 240, 250, 260 och 270 cm. Det finns även varianter som är 280 cm och några varianter som sträcker sig högre än så. Det du bör inleda din jakt på klösträd med är därför att mäta takhöjden i det rum där du har tänkt placera trädet, om du inte redan har koll på detta.

 

Så mycket kostar ett klösträd i takhöjd

Hur mycket kostar det att köpa ett klösträd i takhöjd? Det kan variera en del beroende på vilken butik du väljer att handla från samt vilken takhöjd ditt träd behöver ha. Även design på trädet kan förstås visa sig på prislappen. Ett klösträd med många avsatser, hängmattor och kojor kan exempelvis vara betydligt dyrare än en enklare modell. Klösträd i takhöjd finns att köpa från cirka 800 kronor och uppåt. Om du har tur och håller utkik när det är dags för rea i djurbutikerna kan du fynda ett till ett ännu lägre pris.De allra flesta klösmöblerna med sådan höjd kostar dock mer än så. Det vanligaste priset ligger mellan 1 200 och 2 500 kronor. Det finns även modeller som kostar mer än så. Innan du börjar leta efter lämpliga varianter kan det därför vara bra att se över din ekonomiska situation. Du behöver veta vilken budget du har att röra dig med. Du kan då sätta en maxgräns för hur mycket klösträdet får kosta när du börjar söka bland alla tillgängliga produkter. Det gör att du snabbare kan hitta rätt.

Läs även: Vägghängt klösträd och Klösträd för stora katter.