Klösträd i takhöjd TEST: 3 bästa takhöga katträden (bäst i test)

Är du på jakt efter det perfekta klösträdet till din katt? Vill du ha något verkligt stabilt som håller för såväl små som stora katter, och som även håller måttet om flera katter leker där samtidigt? Då kan ett klösträd i takhöjd som du fäster i taket vara det optimala alternativet. Det ger högre säkerhet och du behöver inte vara orolig att möbeln ska välta under lekstunderna.

Klösträd i takhöjd

Toppval Klösträd i takhöjd


Gott om alternativ

Du kanske inte har sett så många klösträd som varit tillräckligt höga för att faktiskt kunna fästas i taket, men det finns en hel del sådana på marknaden. Det gäller bara att du verkligen tar dig tiden att leta efter dem. Du kommer upptäcka att det finns gott om valmöjligheter. Det positiva med detta, förutom att det ger dig större möjlighet att välja något som du rent stilmässigt tycker om, är att det går att hitta modeller för olika takhöjder. Som de flesta redan vet är taket inte lika högt i alla lägenheter och hus. Det gör att det behöver finnas gott om olika varianter, för att det ska finnas något för de flesta. Naturligtvis finns det fortfarande rum där det inte finns något träd som passar, men det ökar i alla fall möjligheten att du ska kunna hitta ett klösträd med lämpliga mått.

Tänkbara mått

När du börjar undersöka saken närmare, och börjar titta på de alternativ som finns bland klösträden som är i takhöjd, kommer du notera att det finns ett flertal olika mått. Några av de höjder på träd du kommer att hitta är 240, 250, 260 och 270 cm. Det finns även varianter som är 280 cm och några varianter som sträcker sig högre än så. Det du bör inleda din jakt på klösträd med är därför att mäta takhöjden i det rum där du har tänkt placera trädet, om du inte redan har koll på detta.

Toppval Klösträd i takhöjd 2023

Vi har valt dessa Klösträd i takhöjd som våra Toppval.

1. Klösträd Fable

Klösträd finns i alla storlekar och vissa väljer en liten modell för att den inte ska ta upp så mycket plats i hemmet. Om du inte behöver ta hänsyn till sådant kan det vara roligt för katten att få tillgång till ett rejält klösträd. Då är den här modellen en riktig favorit. Den passar i rum där takhöjden är mellan 245 och 270 cm, och det går att anpassa höjden mellan de måtten. Om du vill satsa på ett klösträd som sträcker sig från golv till tak är detta alltså produkten för dig.

Det här klösträdet är naturligtvis uppbyggt runt en sisalpelare som är 15 cm i diameter. Denna kan katten klättra på och även vässa klorna på. Många upplever att katterna genom att få tillgång till ett klösträd klöser mindre på möbler och annan heminredning. Utöver själva sisalpelaren finns det även tre avsatser för katten att sitta eller ligga på för att vila eller hålla koll på omgivningen.

Kolla priset

2. Fidele klösmöbel XXL golv-tak

När du är ute efter ett klösträd som passar alla katter oavsett storlek, behöver du förstås vara öppen för att köpa en stor klösmöbel. Den här modellen kommer att passa även stora katter, även om små katter naturligtvis också kan roa sig kungligt i trädet. Trädet sträcker sig från golv till tak och eftersom det behöver stabiliseras är bottenplattan extra tung och rejäl. På så sätt kan du vara säker på att möbeln står stadigt på sin plats även under häftiga lekstunder. Sisalstammarna är 18 cm i diameter och de ger katterna möjlighet att klösa och klättra när helst de önskar.

Längs sisalstammen finns ett flertal avsatser där din katt kan spana, vila eller bara koppla av. Dels finns det en plattform där han eller hon kan sitta eller ligga och titta ut, dels en koja perfekt för en avkopplande stund. Högre upp längs stammen finns också en liten hammock som kan tas bort om ni så önskar.

Kolla priset

3. BeOneBreed EVO Tower klösträd

Har du en katt som älskar att ta plats högt uppe på en avsats och blicka ut över omgivningarna? Då vill du nog införskaffa det här klösträdet som kommer göra succé där hemma. Höjden på detta är 244 cm, vilket innebär att trädet sträcker sig ända från golvet upp till taket. Golvplattan är tillverkad av trä och den är extra tjock för att säkerställa att klösmöbeln står stadigt trots sin storlek.

Den höga klöspelaren är inlindad med en typ av pappersrep, vilket gör pelaren utmärkt att klösa på för katten men det gör också att produkten har alla förutsättningar att hålla länge. Naturligtvis finns det flera hyllor där katterna kan ta plats om de vill sitta och titta ut över rummet. Materialet som används till hyllorna är laminerat trä, men det följer också med flera antihalk-dynor vid leveransen. På så sätt kan du säkerställa att din katt verkligen får grepp när han eller hon vill sitta eller stå på en av avsatserna.

Kolla priset

Så mycket kostar ett klösträd i takhöjd

Hur mycket kostar det att köpa ett klösträd i takhöjd? Det kan variera en del beroende på vilken butik du väljer att handla från samt vilken takhöjd ditt träd behöver ha. Även design på trädet kan förstås visa sig på prislappen. Ett klösträd med många avsatser, hängmattor och kojor kan exempelvis vara betydligt dyrare än en enklare modell. Klösträd i takhöjd finns att köpa från cirka 800 kronor och uppåt. Om du har tur och håller utkik när det är dags för rea i djurbutikerna kan du fynda ett till ett ännu lägre pris.

En katt som har klättrat upp högst upp på klösträdet och tittar ner.

De allra flesta klösmöblerna med sådan höjd kostar dock mer än så. Det vanligaste priset ligger mellan 1 200 och 2 500 kronor. Det finns även modeller som kostar mer än så. Innan du börjar leta efter lämpliga varianter kan det därför vara bra att se över din ekonomiska situation. Du behöver veta vilken budget du har att röra dig med. Du kan då sätta en maxgräns för hur mycket klösträdet får kosta när du börjar söka bland alla tillgängliga produkter. Det gör att du snabbare kan hitta rätt.

Läs även: Vägghängt klösträd och Klösträd för stora katter.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin