Vägghängt klösträd

Om du har skaffat en katt, eller planerar att skaffa en inom en snar framtid, finns det vissa saker du bör se till att köpa. Du behöver förstås köpa en matskål och en vattenskål, alternativt en vattenfontän som katten kan dricka från. Det är dock inte det enda. I stort sett lika viktigt är det att du köper ett klösträd så att din katt kan få utlopp för sitt klösbehov. Om du bor trångt, eller om du av annan anledning vill slippa ha en klassisk pelarmöbel i rummet, kan du satsa på ett vägghängt klösträd. Det är praktiskt, tar inte lika mycket plats som ett vanligt träd och dessutom smälter det in i inredningen på ett helt annat sätt än den traditionella klösmöbeln.

Vägghängt klösträd
Snabbmeny:
Toppval Vägghängt klösträd


Så hittar du ett klösträd för väggen

Du kanske har tittat på bilder av vägghängda klösträd och kommit fram till att ett sådant skulle passa in bra hemma hos dig. I så fall är det dags att skrida till verket och köpa ett. Enklast hittar du dem i djurbutiker på webben. Där hittar du störst sortiment av produkter till katter. Du kan hitta såväl traditionella klösmöbler som lite ovanligare varianter. Klösträd som kan fästas på väggen hittar du också gott om. Det gör att du får en god överblick över vilka alternativ som finns.

Du kan jämföra produkter, titta på hur de ser ut stilmässigt och på så sätt lista ut vilka som skulle kunna vara tänkbara i ditt hem. När du väl har valt ut några som skulle kunna passa in designmässigt behöver du förstås även titta på måtten. Mät väggen där du har tänkt fästa trädet, så att du är säker på att det kommer få plats, innan du gör din beställning. Även om klösträdet är en relativt stor produkt går det alldeles utmärkt att beställa det från en djuraffär online. Kanske får du betala några tior i fraktkostnad, men så är långt ifrån alltid fallet. De flesta butiker online erbjuder fri frakt när du har kommit över en viss summa.

 

Att tänka på när du köper ett vägghängt klösträd

Innan du beställer ditt nya klösträd som du planerar att montera på väggen finns det några saker du bör tänka på. Du bör för det första ha bestämt dig innan för vilken vägg trädet ska fästas på. Anledningen till detta är att du behöver veta vilka mått du har att spela med, så att du kan hitta de alternativ som faktiskt är rimliga. Du behöver också fundera över hur många katter som kommer att använda trädet. Detta styr nämligen hur många sovplatser och avsatser trädet behöver ha, eftersom det bör finnas egna platser för samtliga katter.Naturligtvis är det också viktigt att du funderar över hur du egentligen vill att trädet ska se ut. Vill du ha en variant som mer liknar en hängbro, där din katt kan leka, klättra och hoppa? Eller föredrar du ett klösträd med ett mer traditionellt utseende och olika kojor och avsatser som ser ut som de vanliga träden med skillnaden att det fästs på en vägg istället för att ställas på golvet?

Läs även: Klösträd för stora katter och Klösträd i takhöjd.