Vägghängt klösträd TEST: 3 bästa Vägghängda klästräden (bäst i test)

Om du har skaffat en katt, eller planerar att skaffa en inom en snar framtid, finns det vissa saker du bör se till att köpa. Du behöver förstås köpa en matskål och en vattenskål, alternativt en vattenfontän som katten kan dricka från. Det är dock inte det enda. I stort sett lika viktigt är det att du köper ett klösträd så att din katt kan få utlopp för sitt klösbehov. Om du bor trångt, eller om du av annan anledning vill slippa ha en klassisk pelarmöbel i rummet, kan du satsa på ett vägghängt klösträd. Det är praktiskt, tar inte lika mycket plats som ett vanligt träd och dessutom smälter det in i inredningen på ett helt annat sätt än den traditionella klösmöbeln.

Vägghängt klösträd

Snabbmeny:
Toppval Vägghängt klösträd


Så hittar du ett klösträd för väggen

Du kanske har tittat på bilder av vägghängda klösträd och kommit fram till att ett sådant skulle passa in bra hemma hos dig. I så fall är det dags att skrida till verket och köpa ett. Enklast hittar du dem i djurbutiker på webben. Där hittar du störst sortiment av produkter till katter. Du kan hitta såväl traditionella klösmöbler som lite ovanligare varianter. Klösträd som kan fästas på väggen hittar du också gott om. Det gör att du får en god överblick över vilka alternativ som finns.

Du kan jämföra produkter, titta på hur de ser ut stilmässigt och på så sätt lista ut vilka som skulle kunna vara tänkbara i ditt hem. När du väl har valt ut några som skulle kunna passa in designmässigt behöver du förstås även titta på måtten. Mät väggen där du har tänkt fästa trädet, så att du är säker på att det kommer få plats, innan du gör din beställning. Även om klösträdet är en relativt stor produkt går det alldeles utmärkt att beställa det från en djuraffär online. Kanske får du betala några tior i fraktkostnad, men så är långt ifrån alltid fallet. De flesta butiker online erbjuder fri frakt när du har kommit över en viss summa.

Toppval Vägghängt klösträd 2024

Vi har valt dessa Vägghängt klösträd som våra Toppval.

1. Klösträd Vägghängt Dolomit Tofana Pro

Har du tröttnat på att försöka städa och hålla rent runt kattens klösmöbler? Det kan vara riktigt svårt att komma åt överallt och därför är det en god idé att byta ut det traditionella klösträdet mot ett vägghängt sådant. Den här modellen från Dolomit är ett utmärkt alternativ. Det fästs på väggen och det är helt upp till dig att avgöra hur högt upp det ska sättas fast.

Klösträdet tar inte upp någon golvyta alls men det är ändå stort och rejält. Det bjuder på gott om lekmöjligheter för den busiga och lekfulla katten och det ger samtidigt utrymme för din katt att sitta och titta ut över omgivningarna från ovan. Här finns både pelare som katten kan klösa och klättra på, en grotta där han eller hon kan krypa undan för att vila och hyllor där det går utmärkt att sitta och spana. Ett roligt rep att leka med följer också med vid köp.

Kolla priset

2. Acadia klösträd väggmonterat

Det här klösträdet har en rad fördelar och en av dessa är att det monteras mot väggen för ytterligare stabilitet. Det hängs inte upp på väggen, utan bottenplattan ställs på golvet precis som med vanliga klösmöbler, men för att lägga till ett ytterligare lager av stabilitet sätts det även fast med väggfästen. Även om din katt leker, klättrar och hoppar för fullt kommer trädet med andra ord att stå riktigt stadigt.

Pelaren på trädet passar förstås perfekt för klättring och klös. Där kan din katt få utlopp för energi när som helst på dygnet. Här finns dock mer än så att erbjuda. På toppen finns till exempel en bred liggdel där det går utmärkt att ligga och vila, eller helt enkelt sitta och hålla koll på vad som händer i hemmet. Det finns även två andra hyllor där katten kan sitta en stund för att hålla utkik, vila eller helt enkelt samla kraft för vidare lek.

Kolla priset

3. Dolomit Grappa vägghängt klösträd

Om du har haft ett klösträd stående på golvet har du säkert lagt märke till att det ofta samlas damm på golvplattan. Det kan tyckas svårt att göra något åt det problemet, men det går faktiskt alldeles utmärkt. Det enda du behöver göra är att byta ut det gamla klösträdet mot ett vägghängt. Den här modellen kommer från Dolomit och det är både robust och fint. Du kan välja att sätta det högt upp på väggen om du vill men det går även utmärkt att sätta det en liten bit ovanför golvet. Det positiva är att det inte finns någon bottenplatta som samlar damm, och du kan lätt dammsuga hela golvet trots att klösträdet finns på plats.

På det här trädet finns allt en katt kan tänkas vilja ha. Det finns en sisalpelare att klösa och klättra på som är 9 cm i diameter. Dessutom finns det en stor kattbädd som är 50 cm i diameter samt mindre kattbäddar. Här finns också en liten hammock.

Kolla priset

Att tänka på när du köper ett vägghängt klösträd

Innan du beställer ditt nya klösträd som du planerar att montera på väggen finns det några saker du bör tänka på. Du bör för det första ha bestämt dig innan för vilken vägg trädet ska fästas på. Anledningen till detta är att du behöver veta vilka mått du har att spela med, så att du kan hitta de alternativ som faktiskt är rimliga. Du behöver också fundera över hur många katter som kommer att använda trädet. Detta styr nämligen hur många sovplatser och avsatser trädet behöver ha, eftersom det bör finnas egna platser för samtliga katter.

Naturligtvis är det också viktigt att du funderar över hur du egentligen vill att trädet ska se ut. Vill du ha en variant som mer liknar en hängbro, där din katt kan leka, klättra och hoppa? Eller föredrar du ett klösträd med ett mer traditionellt utseende och olika kojor och avsatser som ser ut som de vanliga träden med skillnaden att det fästs på en vägg istället för att ställas på golvet?

Läs även: Klösträd för stora katter och Klösträd i takhöjd.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin