Jämför elavtal med Elyn

I dessa tider är det många som funderar på hur mycket el som används i bostaden. Elräkningarna blir dyrare och dyrare och de flesta försöker hitta olika sätt att spara på förbrukningen i hemmet och tipsen för det är många.

Genom att exempelvis vara noga med att alltid ha full tvättmaskin eller diskmaskin så går det att spara en del energi. Genom att duscha lite snabbare går det också att spara en hel del energi genom att förbrukningen av varmvatten minskar. Självklart kan också sänkt inomhustemperatur bidra en del till att få ner kostnaderna. Allt det här känner många till och försöker också göra. Men det många inte tänker på är att det går att påverka på ett mer övergripande sätt genom att helt enkelt byta elleverantör.

Olika sorters elavtal

Det kan verka som en djungel att jämföra olika leverantörer, men den som använder Elyn.se kan snabbt ta reda på och även jämföra olika alternativ direkt på nätet. Det är enkelt och allt man behöver veta är egentligen hur den egna förbrukningen ser ut i stora drag och det framgår ju av elräkningarna man fått tidigare. Sedan måste man också veta var man bor, men det är ju sällan något oklart med det. Bostadsorten är dock viktig eftersom det finns fyra olika elområden i Sverige och priserna skiljer sig en del åt beroende på vilket område man tillhör. Elen är dyrast i södra Sverige och billigast i norr.

Förutom elområden så finns det också olika typer av elavtal och det går att välja mellan rörligt och fast pris. Båda modellerna kan ha sina fördelar och nackdelar. På Elyn.se förklarar man tydligt alla de här olika modellerna och det finns också överskådliga exempel som visar ungefär hur de olika alternativen påverkar kostnaderna för olika bostäder och elområden i förhållande till hur stor den beräknade förbrukningen är. Informationen är både tydlig och pedagogisk så det är lätt att förstå det som tidigare verkade så krångligt.

Byt elavtal med elyn.se

När ni bestämt er för att byta elavtal för er lägenhet eller villa är det bara att klicka in på Elyn.se och påbörja processen. Se till att ha några gamla elräkningar tillhands eller åtminstone en uppgift på ungefärlig årsförbrukning att utgå ifrån. Det är bra om ni också funderat lite på hur ni kan påverka denna förbrukning om det finns sådana möjligheter.

Börja med att fylla i postnummer och beräknad elförbrukning på årsbasis och klicka sedan vidare så kommer det upp en lista på tillgängliga leverantörer och vilka erbjudanden de har. Det är föredömligt lätt att se exakt vad som erbjuds i form av priser, rörliga avtal eller fasta. Om det finns möjlighet till timtaxa kan det vara praktiskt för den som kan köra tvättmaskinen på natten till exempel. Bindningstider kan vara annat som är viktigt att ta ställning till nu när elpriserna varierar så mycket.

Välj olika alternativ i listan och jämför för att komma fram till vad som passar bäst. Sedan är det bara att klicka på knappen för att teckna elavtal med den leverantör som hade bästa erbjudandet. Det kostar inget att byta, men glöm inte att kolla om det gamla avtalet har någon bindningstid att ta hänsyn till först.

Spara pengar med nytt avtal

Spara pengar med nytt avtal

Att vara aktiv vad gäller själva elavtalet är ett av de smartaste sätten att få ner elkostnaderna för de allra flesta. Eftersom det är så enkelt behöver man verkligen inte dra sig för det. Elyn ger svar på alla frågor man kan tänkas ha innan man byter och själva bytet är friktionsfritt och kostar naturligtvis ingenting. Däremot kan det spara tusentals kronor och det ganska snabbt.