Köksblandare med smarta funktioner

En del tror att alla köksblandare är likadana, för man använder ju dem bara till att få varmt eller kallt vatten med i köket. Tror du det har du dock fel, även om de första köksblandarna som såldes i vårt land kanske var sådana. Idag kan dock många köksblandare har väldigt många smarta funktioner, och ska man ändå slå till och skaffa en köksblandare kan det förstås vara vettigt att försöka skaffa en variant som har så många av dessa som möjligt. Därför kommer här en kort lista på några funktioner som är bra att ha i köksblandare:

Kolsyrat vatten direkt ur kranen

Perfekt för alla som gillar läsk (tillsätt bara lite saftkoncentrat eller liknande så blir ju kolsyrat vatten läsk!) eller kolsyrat vatten. Det låter kanske lite som science fiction att man skulle kunna få detta direkt ur kranen för vissa, men numera är det alltså möjligt, tack vare en liten kolsyremaskin som sätts under diskbänken.

Kokande vatten direkt ur kranen

Också väldigt praktiskt för alla som dricker mycket te, snabbkaffe eller liknande, men gärna vill slippa hålla på och koka vatten för jämnan. Nu kan man nämligen få kokande vatten direkt ur kranen med, bara man väljer rätt modell.

Hetvattenlås

Många kan ha nytta av detta, men framför allt barnfamiljer enligt oss, för ingen, vare sig vuxna eller barn vill väl bli skållade? En mycket bra säkerhetsfunktion, med andra ord.

Köksblandare med barnspärr om man har småbarn som gillar att leka med vatten.

Vattensparande teknik

Olika lösningar kan användas för detta, men ju mer vatten som kan sparas, desto bättre är det så klart. Väldigt många köksblandare har någon funktion av det här slaget, så att ha en vattenblandare som har en sådan funktionalitet som målsättning är vettigt, även om man kanske inte är intresserad av några andra specialfunktioner alls.

Självstängande diskmaskinsventiler

Som gör att man minskar risken för vattenläckor på grund av att läckage uppstår via diskmaskinen. Man kan med hjälp av denna funktion välja hur länge vattentillförseln till diskmaskinen ska pågå.

Barnspärr

Nog så praktiskt för alla som har småbarn som gillar att leka med vatten. Kan leda till stora besparingar, framför allt om barnen har en tendens att leka med vattnet ofta!