Tre golv för just ditt hem

För många är det hög tid att renovera sina bebodda eller nya boenden. Med det tillkommer en hel del beslut som är viktiga för att bli riktigt nöjda. Ett av dem är vilket golv man ska använda sig av i sina olika utrymmen. Här presenteras olika golvval som passar in i olika rum i just ditt hus eller din lägenhet.

I dessa tider är det många som väljer att se sig om efter förändring. Det kan antingen vara en ny bostad i form av hus eller lägenhet, men också en enkel renovering för att fräscha upp den nuvarande bostaden och få en ny, mysig touch på sitt hem.

En av de mest upplyftande förändringarna man kan göra i sin bostad är att byta golv. Därför presenteras det olika golvsorter som passar i olika utrymmen här.

Vinylgolv

Vinylgolv finns i olika skepnader och är alternativ som passar väl in i olika typer av utrymmen. Vinylklickgolv är ett av de alternativ som finns på marknaden och har många förtjänster. Med en hållbar natur i form av stabilitet, slittålighet, ljuddämpning och förmåga att få rena på ett enkelt sätt, är vinylgolv ett ofta förekommande val för personer som går i tankar om nya golv.

Med de egenskaperna passar golvtypen in i rum som hallen, köket och barnrummet. Helt enkelt är vinylgolv ett gediget alternativ där du inte vill vara alltför rädd om underlaget.

Lägga nytt golv

Trägolv

Om vinylgolv symboliserar en enkelhet i utrymmen där det behövs, har trägolv andra egenskaper och förtjänster. Det finns olika typer av trägolv där du kan stå för det perfekta valet för att framhäva den elegans och mysighetsfaktor som eftersökes i ditt rum.

Eftersom att golv beskrivs som rummet själ är trägolv ofta det givna valet i rum där en mysig touch premieras. Rum som kök, kontor, vardagsrum och sovrum är perfekta tillhåll för ett fint trägolv då det är utrymmen du verkligen vill känna dig som hemma i.

Vad finns det då för olika trägolv? Massiva trägolv kräver mer behandling men tenderar att ge den mest genuina och mysiga känslan. Ett dyrare alternativ är massiva stavparkettgolv som är en mer klassisk sort. Den kräver oftast expertis när den ska läggas, men med sin långsiktiga och vackra natur är det alltid värt pengarna.

Vackert trägolv

Letar man efter ett billigare trägolv är lamellparkettgolv ett populärt val. Där består bara ytan av äkta trä, vilket gör att plånboken inte blir lika drabbad som de andra alternativen. Andra fördelar med lamellparkett är att det kan installeras själv och slipas vid ett par tillfällen.

Textila golv

Vill man ha ett mjukare underlag än de tidigare nämnda golven är ett textilt golv ett högaktuellt alternativ. Det passar väl in i lek/barnrum, sovrum och vardagsrum då det är tyst och inte ger ifrån sig en massa ljud när familjen springer omkring där hemma. Modernare textilgolv är dessutom relativt enkla att rengöra numera, även om det kräver en del jobb jämfört med vinyl- och trägolv.

Nackdelen med de textila golven är att fläckarna trots allt kan vara svårjobbade att få bort – speciellt om man inte hanterar dem direkt – och att det kan leta sig in en del damm och kvalster om man har otur.