Upptäck Bugaboo Fox 5: En game-changer för nyblivna föräldrar

Bugaboo har länge varit ett solklart val för nyblivna föräldrar som söker det allra bästa hos sin barnvagn och nyligen släppte de sin senaste lysande stjärna Fox 5.

Men är Fox 5 verkligen så revolutionerande som Bugaboo utlovar och vad är egentligen skillnaden från föregångaren Fox 3?

Vi har tagit hjälp av Rosanna Johnsson, testexpert hos Bratest.se, för att ta reda på mer om förbättringarna hos den efterfrågade uppgraderingen och varför Fox 5 är en game-changer för föräldrar som söker det allra bästa för sina små!

Expertutlåtande

Rosanna Johnsson har granskat många olika modeller in i märgen genom flera bäst i test av barnvagnar och utsåg Fox 5 till bästa barnvagnen 2023. För oss berättar hon varför:

“Till skillnad från många andra varumärken har Bugaboo verkligen lyssnat på kunderna och uppfyllt de önskningar som fortfarande fanns hos föregångaren. Numer går sittdelen att förlänga, handtaget kan justeras och hopfällningsfunktionen är enklare än någonsin. Dessutom är vagnen om möjligt ännu enklare att köra. Kombinationen av alla dessa förbättringar och de redan befintliga höga kvaliteterna gör Fox 5 till en svårslagen barnvagn i mina ögon”.

Bugaboo Fox 5

Skillnaden mellan Fox 5 och Fox 3

Enligt Rosanna är det många barnvagnsuppdateringar som släpps på marknaden utan att ha särskilt många betydande förändringar och hon är därför extra imponerad över alla uppdateringar hos Fox 5. “Många av uppgraderingarna hos Fox 5 lyfter vagnen till en helt ny nivå, inte minst den fantastiska hopfällningen med enhandsgrepp samt det supersmidiga telseskopshandtaget”.

Smidigare hopfällning med en hand
Även om hopfällningen inte på något sätt var krånglig innan, är den nu ännu smidigare. Nu kan du nämligen fälla ihop vagnen endast med en hand – dessutom går det på bara någon sekund.

Ett extra plus är att Fox 5 även blir fristående när den är hopfälld vilket gör den enklare att förvara.

Förbättrat teleskopshandtag

Precis som hopfällningen så har även teleskopshandtaget blivit uppgraderat till enhandsfattning. Du behöver alltså inte längre två händer för att korrigera handtaget till önskad höjd.

Det enda du behöver göra är att hålla inne den stora knappen på insidan av handtaget och dra handtaget upp eller ned till något av de åtta befintliga nivåerna. Hur enkelt som helst!

Justerbar sittdel

För att ge mer plats för ditt barn att växa kan du justera både sufflett och fotstöd så att ditt barn får mer utrymme i vagnen.

Detta gör du genom att flytta upp suffletten samt dra ut fotstödet vilket ger dig en total extra längd på 10 centimeter i jämförelse med den tidigare modellen vilket är en stor fördel menar Rosanna.

“Att man kan justera längden på sittdelen efterhand är inte bara praktiskt då det ger längre livslängd utan det ger också en skönare sittplats åt ditt barn när hen är mindre och inte behöver lika mycket utrymme”.

Bakåtflyttad fjädring

Fox 5 har precis som Fox 3 både framhjuls- och centralfjädring. Den centrala fjädringen har dock flyttats bak något för att göra vagnen ännu enklare att styra, inte minst vid gupp och andra hinder. Detta är dock en mindre ändring och ingenting avgörande.

Nya fästpunkter för ståbrädan

En något mer avgörande förändring är att fästpunkterna för ståbrädan har förflyttats mer åt sidan. Detta ger dig som förälder mer utrymme för benen och minskar risken betydligt för att du ska slå i chassit när du går.

Satsa på en bra barnvagn

Är Fox 5 värd att investera i?

Om man frågar Rosanna råder det ingen tvekan om att Fox 5 är en väl värd investering.
“Fox 5 är en modern och lyxig barnvagn som ger otroligt hög komfort för både föräldrar och barn. Den kommer dock med en hög prislapp, men kan man undvara pengarna är den värd det alla dagar i veckan”.