Användningsområden för stängselstolpar

Har du ett nytt projekt på gång där du vill slå upp ett stängsel runt din fastighet eller annan egendom? Kanske är det så att du funderat på att anlita ett företag som kan sätta upp ett stängel men tänkt om och nu insett att detta är ett projekt som du vill ta tag i och utföra på egen hand. Detta går alldeles utmärkt, och med några enkla tips som du kan ha i åtanke blir detta ett fantastiskt smidigt projekt och snart kan du vara så säker på att ditt stängsel är på plats. Vad behöver man då införskaffa för att få upp sitt stängsel, vilka typer av stängselstolpar ska du använda och hur höga ska dessa vara? Allt handlar självklart om vad du ska använda stolparna till. Här får du några tips som underlättar i ditt projekt.

Användningsområden för stängselstolpar

Stängselstolpar är stolpar som är avsedda för att kunna inhägna en yta som vi önskar skilja av. Med detta kan vi dra slutsatsen att stängselstolpar går att använda på ett flertal olika sätt. På stängselstolpar kan vi fästa ett stängsel eller nät och därför används de för att hägna in en privat tomt. Med stängsel kan vi se till att eventuella husdjur håller sig på tomten, men så även små barn som annars är väldigt nyfikna. Men ett stängsel är även en perfekt lösning för att hålla obehöriga utanför din egendom. Men stängselstolpar går att använda till mycket mer än att ringa in tomten. Att skapa en paddock eller en hage är också användningsområden för dem. Skapa dig din paddock för hästarna eller en hage för djuren att gå och beta i. Stängselstolpar har många användningsområden och det går mycket bra att fästa såväl plankor på stolparna, ett nät eller annat för att inhägna ytterligare.

Saker att tänka på vid köp av stolpar

Vad finns det då för saker som man ska tänka på vid inköp av stängselstolpar? Detta är en komplex fråga och det beror helt på vad stängselstolparna ska användas till. Men det som är gemensamt för de alla är att du bör välja stolpar som är gjorda i tryckimpregnerat trä. Varför detta kan man då undra? Att det är tryckimpregnerat får stolpar att vara stabila och tåliga för väderomslag och rusk och därför blir hållbarheten och livslängden mycket längre än om du hade valt andra stolpar. En annan sak ska som du bör tänka på är att se till att stolparna är cirka 150 centimeter höga för att du ska kunna få ner stolparna en bit ner i backen för att de ska stå stadigt. Hörnstolparna bör vara grövre än resterande stolpar och de bör vara något högre för att de ska kunna stå emot och klara påfrestningar.

Nu är det dags för dig att placera ut stolparna och slå ner dessa. Se till att placera dem med ett avstånd från varandra på dryga fyra till sex meter. När stolparna är på plats och rejält nedslagna i backen kan du enkelt välja om du vill spika upp plank mellan stolparna eller om du vill fästa dit ett nät eller annat som hägnar in ytan. Det finns ett par saker att tänka på när du ska köpa stängselstolpar och har du dessa tips i åtanke blir det smidigt för dig att komma igång.