Chokladkalender

Bäst Chokladkalendrar

Snabbmeny:
Toppval Chokladkalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Är en chokladkalender något som bara barn kan uppskatta? Naturligtvis inte. Vem som helst kan uppskatta en bit riktigt god choklad på daglig basis, och vilken period vore då bättre att passa på än just när julen närmar sig? Det finns naturligtvis chokladkalendrar att köpa i vanliga livsmedelsbutiker när december närmar sig, men det finns även lite dyrare kalendrar med annan, mer påkostad choklad, för den som är något av en finsmakare.

En choklad som faller dig i smaken

Tycker du om choklad? Väldigt, väldigt många svarar ja på den frågan. Det behöver dock inte betyda att alla tycker om all choklad. Man kan ha väldigt olika syn på vilka chokladsorter som är goda. Detta gör också att den klassiska mjölkchokladen som finns i de billigare chokladkalendrarna inte går hem hos alla. Om du vet med dig att du älskar choklad, men kanske inte just de chokladbitar som finns i de vanligaste kalendrarna, gäller det helt enkelt att du tar en titt på utbudet och funderar över vad du vill ha istället.

Kinder – en favorit hos många

En typ av choklad som har blivit en favorit hos många är Kinder. Visst har du väl någon gång smakat de så goda godisäggen med en liten överraskning i? Kinder finns även i andra former än just äggen, och om du hör till den stora skara som fastnat totalt för denna smak kan en Kinder adventskalender vara det perfekta valet. Du kan förmodligen göra dig riktigt populär bland barnen genom att ge dem den här typen av julkalender, men det är verkligen ingen överdrift när vi säger att det även finns många vuxna som tycker om dessa kalendrar. Kanske är du en av dem?

En choklad som faller dig i smaken

En kalender innehållande mörk choklad

Visst finns det många som älskar mjölkchoklad, men det finns även många som föredrar mörk choklad. Mörk choklad är visserligen inget som man brukar slänga i sig några större mängder av, men de små bitar som ligger i luckorna utgör en alldeles lagom mängd. Naturligtvis finns det möjlighet att välja choklad som är Fair Trade-märkt om du vill det.

Toppval Chokladkalendrar 2024

Vi har valt dessa Chokladkalendrar som våra Toppval.

Marabou mjölkchoklad – en stor favorit

En typ av choklad som är älskad av många är Marabou mjölkchoklad. Även denna godbit finns tillgänglig som adventskalender. Om du ändå brukar köpa en chokladkaka då och då kan du alltså göra det hela lite festligare genom att köpa chokladen i form av en julkalender. Om inte annat kan det göra det lättare att motivera för dig själv hur det kommer sig att du får äta choklad under veckans alla dagar.

Kalender med lyxiga praliner

Andra tänkbara alternativ

Marabou, Kinder och mörk choklad i all ära, men det finns förstås många som har helt andra favoriter. Även om du inte hittar något annat i de butiker du vanligtvis brukar köpa dina julkalendrar ska du inte ge upp. Det är förstås på nätet du hittar det riktigt stora utbudet och de flesta valmöjligheterna. Om du letar online kommer du upptäcka att du kan hitta kalendrar som innehåller såväl ljuvligt god chokladkola som lyxiga praliner. Även om du kanske får betala lite mer för den typen av chokladkalendrar än för de vanliga varianterna, kan det vara väl värt att testa. Det är trots allt bara jul en gång per år, och även om det kanske kostar ett par hundralappar om du vill ha någon av de mer påkostade kalendrarna så kan det faktiskt vara värt det. Är man en riktig finsmakare så är man.

Så mycket kostar chokladkalendern


Tips på fler kalendrar:


Så mycket kostar chokladkalendern

Hur mycket kostar då en chokladkalender? Det går inte att ge något enkelt svar på den frågan eftersom det finns så många olika kalendrar. På samma sätt som du får betala betydligt mer om du vill köpa en ask lyxiga chokladpraliner än om du vill köpa en enkel chokladkaka, får du betala betydligt mer om du köper en kalender innehållande lyxig choklad än om du köper de vanliga kalendrar med mjölkchoklad som finns i livsmedelsbutiken. De billigare kalendrarna kan du ofta köpa för ett par tior. De dyrare kalendrarna kan däremot kosta mellan 300 och 400 kronor. Skillnaderna är med andra ord ganska stora mellan de olika varianterna som finns att köpa på nätet. Naturligtvis kan du jämföra priser för att hitta ett bra alternativ, men när det gäller chokladkalendrar är förstås smaken det allra viktigaste.

Snabbmeny:
Toppval Chokladkalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin