Tekalender

Tycker du om att ta en god kopp te för att komma igång med din dag? Kanske fyller du sedan på med ytterligare någon kopp under dagen och kvällen, för att värma dig när du varit ute i kylan, eller kanske helt enkelt för att varva ned efter en lång och hektisk dag. Om svaret är ja så är den perfekta adventskalendern för dig troligtvis en tekalender.

Tekalender

Snabbmeny: Toppval Tekalendrar


Detta får du i en tekalender

En tekalender är alltid, som namnet antyder, fylld med te. Däremot kan det variera huruvida det rör sig om te i lösvikt eller tepåsar. Till vardags blir det lätt att man håller sig till en sort som man har upptäckt att man tycker om. Det gör dock att man missar en rad andra möjligheter. Om du väljer att köpa en tekalender får du plötsligt möjlighet att testa 24 olika sorters te, varav de flesta förmodligen är helt nya för dig. Kanske hittar du en eller flera nya favoriter bland dessa. Hur mycket te som kommer i varje lucka kan variera beroende på om det rör sig om te i lösvikt eller tepåsar. Om du får te i lösvikt brukar teet som gömmer sig bakom varje lucka räcka till ett par koppar. Tillräckligt för att du både ska kunna unna dig en kopp själv och låta din partner eller en vän smaka med andra ord.

Toppval tekalendrar 2024

Vi har valt dessa tekalendrar som våra Toppval 2024.
Underbart te att njuta varje dag i december.

Vem uppskattar en tekalender?

Då är förstås frågan, vem bör man ge en tekalender till? Du kan naturligtvis köpa en till dig själv om du tycker om att dricka te, men stannar möjligheterna där? Nej, det gör de naturligtvis inte. Att ge bort en adventskalender som innehåller te till någon är faktiskt en riktigt god idé. För att det ska visa sig vara en lyckad present krävs det förstås att personen du ger kalendern till faktiskt gillar te, men det har du säkert koll på. Du vet nog med dig vilka av dina vänner och släktingar som brukar bjuda på te och vilka som brukar svara te när du frågar om de vill ha te eller kaffe. De personerna kommer med stor sannolikhet uppskatta att få en tekalender. Du kan antingen välja att ge bort den som en födelsedagspresent om de råkar fylla år relativt tätt inpå advent, eller bara ge bort den ändå som en liten gåva till någon som du uppskattar.

Adventskalender för barn

Bra pris på tekalendrar

Vissa av de adventskalendrar för vuxna som säljs är ganska dyra. Det gäller dock inte tekalendrar. De kostar inte speciellt mycket, trots att du får chansen att testa en mängd spännande tevarianter. Priset kan förstås variera beroende på vilken kalender du bestämmer dig för att köpa, men det brukar gå att hitta en julkalender av den här typen för mellan 150 och 350 kronor.

Välj bland flera sorter

Bara för att du har kommit fram till att du vill ha en tekalender när det är dags att inleda december månad, betyder inte att du är färdig med dina beslut. Det finns mer än så att ta ställning till. Som vi redan har nämnt finns det flera olika typer av tekalendrar på marknaden. Först och främst behöver du avgöra om du är mest intresserad av att testa te som kommer i tepåsar eller te i lösvikt. Här har olika tedrickare olika preferenser. Vissa butiker listar vilka olika teer som gömmer sig bakom de olika luckorna. Om du känner dig lite skeptisk till överraskningar kan det vara en god idé att välja ett av de alternativ där du på förhand kan se vilka tesorter som kommer. Då kan du bilda dig en uppfattning kring huruvida du tror att du kommer gilla majoriteten av dem eller inte. Du kan till exempel se hur stor andel som är svart te och hur många luckor som innehåller grönt te. På så sätt kan du också se till att välja en variant som innehåller flest av den sort du gillar bäst. Det finns även tillverkare som låter dig plocka ihop ditt eget urval av teer som du vill ska stoppas in i kalendern. Det ger dig större möjlighet att själv påverka hur december månad ska se ut i dryckesväg. Det ger dig chansen att påverka om du enbart vill ha svarta teer, gröna teer eller örtteer exempelvis.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin