Ölkalender

Bäst Ölkalendrar

Snabbmeny:
Toppval Ölkalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Känner du någon som är nästan löjligt förtjust i öl? Vill du ge denne någon en present som garanterat kommer att uppskattas? Då är det förstås en ölkalender du ska köpa. Enklast är det förstås att hitta en sådan fram emot höstkanten när det börjar närma sig advent, men är du nog påhittig kan du lösa det när som helst på året. En adventskalender gör sig dock ändå bäst runt advent, eftersom det är i december månad man brukar få glänta på luckorna för att se vad som gömmer sig där bakom.

Så ordnar du en ölkalender

Tycker du att en ölkalender låter som en helt fantastisk idé? Det är det också, men det kan vara något mer komplicerat att skaffa en sådan än att skaffa vilken annan typ av adventskalender som helst. Varför det är så? Det beror helt enkelt på hur lagar och regler är utformade här i Sverige. Systembolaget får inte sälja någon ölkalender eftersom det strider mot de föreskrifter de är skyldiga att följa. Detta gör att du behöver vända dig till ett utländskt företag om du vill köpa en färdig ölkalender.

Tack vare möjligheten att handla på nätet är dock inte detta speciellt svårt, men det kräver förstås att du gör något mer djupgående sökningar än om du vore ute efter en chokladkalender exempelvis. När du väl ger dig ut på webben och börjar söka kommer du upptäcka att det finns ett flertal aktörer som säljer färdiga ölkalendrar i webbutiker. Trots att du beställer från utlandet är sällan leveranstiderna särskilt långa. Det kan ta någon dag mer än det brukar göra när du beställer något från ett svenskt företag, men du får ofta produkten samma vecka om du beställer i början av veckan.

Toppval Ölkalendrar 2024

Vi har valt dessa Ölkalendrar som våra Toppval.

Andra sätt att lösa det hela

Det finns förstås ingen som säger att du måste ta den enkla vägen och beställa en färdig julkalender. Du kan lika gärna tillverka en själv. Det finns flera sätt att göra detta. Du kan till exempel köpa själva stommen färdig, och därefter köpa innehållet separat och välja vad som ska gömma sig i varje lucka. Ett annat alternativ är att själv konstruera hela kalendern. Det finns egentligen inget som säger att ölflaskorna behöver gömmas bakom klassiska luckor. Du kan exempelvis hänga 24 små påsar på krokar och låta den som får kalendern öppna en påse per dag. En adventskalender kan se ut på många olika sätt, och det finns inget rätt eller fel, så länge 24 överraskningar väntar på ägaren.

Fördelar med ölkalendern

Fördelar med ölkalendern

Vad finns det då för anledningar till att köpa en ölkalender till någon? Kan man bara inte ge bort ett par flaskor öl till den som vill ha? Jo, det skulle man visserligen kunna, men det blir inte alls samma sak. Som barn tycker de flesta om att öppna en adventskalender. Det är en viss spänning med att öppna luckan och se vad som finns där inne. När vi blir vuxna är det många av oss som slutar köpa adventskalendrar till oss själva, men varför det egentligen? Vi är nog många som även i vuxen ålder fortsätter uppskatta överraskningar, och det finns gott om kalendrar som är avsedda just för vuxna. Ett sådant exempel är ölkalendern.

Den vänder sig förstås enbart till vuxna köpare och det är en rolig liten present att ge bort till någon som är förtjust i att dricka en kall öl då och då. Kanske vill du belöna dig själv med en, efter en lång höst, eller så känner du någon annan som verkligen skulle bli glad över en sådan. Det finns flera fördelar med den här typen av julkalender. En uppenbar fördel är förstås att det alltid finns en öl tillgänglig under hela december fram till jul. Det behövs med andra ord inga sporadiska besök på Systembolaget.

En annan fördel är att den som får en kalender av den här sorten får möjlighet att testa helt nya ölsorter. Vanligtvis har man troligtvis en eller några få favoriter som man köper för det allra mesta. I en ölkalender bjuds det däremot på nya varianter varje dag. Det ger mottagaren av kalendern goda chanser att hitta flera nya favoriter, som kan hamna på inköpslistan när december väl har nått sitt slut.


Tips på fler kalendrar:


Snabbmeny:
Toppval Ölkalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin