Kaffekalender

Bäst kaffekalendrar

Snabbmeny:
Toppval kaffekalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Tycker du att kaffe är något som verkligen behövs på morgonen för att dagen ska få en riktigt bra start? I så fall behöver du väl inte tveka kring vilken typ av adventskalender du bör skaffa dig i år? Då bör kaffekalendern vara ett självklart val. Det finns flera olika varianter att välja på, vilket gör att du kan låta ditt eget tycke och smak styra.

Testa nya sorter

Varför köpa en kaffekalender när man lika gärna kan gå till butiken och köpa sitt kaffe som vanligt? Det må vara en ganska vanlig fråga, men det finns faktiskt ett väldigt logiskt svar på den frågan. Det är lätt att motivera varför du bör ge den här typen av adventskalender en chans. När du själv går till butiken för att köpa ditt kaffe är sannolikheten stor att du väljer samma sort i stort sett varje gång. De flesta väljer att satsa på ett säkert kort. Det känns förmodligen inte särskilt lockande att slänga ut pengar på ett paket som du inte vet om du gillar eller inte. Och det kan vi absolut hålla med om.

köpa en julkalender innehållande kaffe

Men genom att köpa en julkalender innehållande kaffe får du möjlighet att testa massor av olika sorter utan att för den sakens skull få hela skafferiet fullt med stora paket. Bakom varje lucka gömmer sig olika sorters kaffe som räcker till mellan 2-5 koppar kaffe, beroende på vilken kalender du väljer att köpa. Det gör att både du och din partner eller en vän kan få avnjuta varsin kopp, men du behöver inte bli fast med en hel veckas kafferanson av sorter du inte gillar. De sorter som inte faller dig i smaken behöver du inte dricka mer än en kopp av, och de som visar sig bli nya favoriter kan du köpa mer av, nu när du vet att du faktiskt gillar det. Du får med andra ord en gyllene chans att testa massor av smaker i lagom doser.

Toppval kaffekalendrar 2024

Vi har valt dessa kaffekalendrar som våra Toppval.

Kaffe från olika länder

Bland de kaffesorter du får möjlighet att testa när du köper en adventskalender finns sorter som du inte ens hittar i de vanliga livsmedelsbutikerna. Här får du chansen att smaka på kaffe från en rad olika länder som till exempel Nicaragua, Etiopien och Peru. Beroende på vilken kalender du väljer att köpa så kan du få smaka på såväl vanliga kaffesorter som smaksatta alternativ som inte liknar något annat du har druckit. Du får helt enkelt bredda din erfarenhet rejält. Chansen att du ska hitta åtminstone någon ny favorit är stor. Samtidigt som du låter smaklökarna prova på nya smaker får du också möjlighet att bredda din allmänna kunskap om kaffe, eftersom du får lära dig er om kaffets historia och vilka bönor som finns i vilka länder, samt hur kaffet smakar i olika länder.

Kaffe från olika länder

Alternativ för den som använder kapselmaskin

Många brygger sitt kaffe varje gång det är dags att dricka men det gäller långt ifrån alla. Det finns även många som för enkelhetens skull har valt att köpa en kapselmaskin. Kapselmaskinen har flera fördelar. Framför allt är det många som uppskattar att man som ägare av en sådan kan avnjuta många olika sorters kaffe, så som cappuccino, kaffe latte, espresso och mycket annat. Barnen kan dessutom få rykande varm choklad från en kapselmaskin. Allt handlar om vilka kapslar man väljer att köpa. Samma maskin klarar att hantera mängder av olika kapslar.

Alternativ för den som använder kapselmaskin

Om du också äger en kapselmaskin kanske du vill ta chansen att testa nya kapselsorter som du inte unnat dig att köpa hem. Då kan en adventskalender innehållande kaffekapslar vara ett smart val. Under de 24 dagarna som kalendern sträcker sig över får du chansen att provsmaka en rad olika sorter. Det gör att du enklare kan finna nya favoritsmaker utan att behöva köpa hem mängder av dyra kapselförpackningar. Smaka något nytt varje dag, och fundera i lugn och ro över vilka du gillar mycket och vilka du kanske inte är lika förtjust i. Nästa gång det blir dags att köpa hem kapselförpackningar har du säkert en ganska bra bild över vilka alternativ du ska satsa på. Vid det laget har du hunnit öppna luckor som innehåller allt från kaffe med karamellsmak till riktigt stark espresso.


Tips på fler kalendrar:


Snabbmeny:
Toppval kaffekalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin