Bästa Adventskalender för barn

Adventskalender för barn
Toppval adventskalendrar för barn


När december börjar närma sig finns det mycket att se fram emot för både barn och vuxna. För vuxna är förstås månaden som står i begrepp att börja något mer kravfylld och ofta ganska hektisk. Barn däremot brukar bara vara fyllda av förväntan. En av de första sakerna att se fram emot är en egen adventskalender. Väldigt många barn brukar vilja ha en adventskalender, eller kanske till och med flera, som de kan öppna en lucka i varje dag hela vägen fram till julafton.

Många varianter att välja på

För den som är ute efter att hitta en adventskalender till ett barn finns det gott om alternativ. Den enda gemensamma nämnaren som de alla kan stoltsera med är att de alla har 24 luckor. Det vill säga en lucka per dag under hela december ända fram till den dag alla längtar efter; julafton. I övrigt finns det gott om olikheter, vilket i sin tur gör att det finns en kalender för alla.

Barn älskar adventskalendrar till jul.

TV-kalender

Varje år visar SVT en noggrant utvald julkalender. Varje dag i december till och med julafton visas ett nytt avsnitt. I samband med varje avsnitt öppnas en lucka i adventskalendern som finns att köpa till. Lucköppningen sker i TV strax före eller efter avsnittet, men naturligtvis kan barnet öppna sin kalenderlucka där hemma när som helst. Många barn tycker att det är roligt att kunna hänga med vid lucköppningen och själv öppna sin kalenderlucka samtidigt. Därför har det blivit naturligt för många föräldrar att varje år köpa en tv-kalender till sina barn.

Chokladkalender

Hade du en chokladkalender när du var liten? Många av dagens föräldrar kan svara ja på den frågan. Chokladkalendrarna har nämligen varit stora favoriter i många år, faktiskt flera årtionden vid det här laget. Det rör sig vanligtvis bara om en liten chokladbit bakom varje lucka. Det finns med andra ord ingen anledning för föräldrar att avstå på grund av rädsla för ett allt för omfattande sockerintag. De här små bitarna gör knappast någon skada. Däremot gör de med största sannolikhet barnen glada. De små bitarna brukar vara formade som något som har med julen att göra. Vissa dagar kan det vara en julgran, andra dagar en liten julklapp eller en snögubbe.

Leksakskalender

En annan typ av adventskalender som är populär bland barn av naturliga orsaker är leksakskalendern. Det finns många olika varianter vilket förstås är tur eftersom olika barn gillar olika typer av leksaker. Det går bland annat att hitta kalendrar med Star Wars, olika teman från Disney och Babblarna, men även många andra populära karaktärer. Vissa leksakskalendrar är främst till för större barn medan andra vänder sig främst till de yngsta.

Adventskalendrar för barn 2024

Vi har valt dessa adventskalendrar som våra Toppval 2024.
De roligaste julkalendrarna som hjälper ditt barn att räkna ner dagarna till julafton. Här finns något som passar varje barn.

Ett alternativ för den pysslige föräldern

Om du har tid och lust finns det även ett annat alternativ. Du kan göra en egen kalender till ditt barn. Det blir allt vanligare att föräldrar själva gör en liten adventskalender där barnet får en liten present varje dag hela vägen fram till jul. Vissa väljer att göra stora tygkalendrar med stora luckor där det gömmer sig en leksak eller något annat som kan roa barnet. Andra väljer att tillverka 24 små paket som fästs vid en vägg eller liknande. Det finns förstås mängder av olika lösningar eftersom det bara är fantasin och kreativiteten som sätter gränsen.

Det positiva med att göra en egen kalender till barn är att du då som förälder själv kan se till att varje lucka döljer något som just ditt barn verkligen kommer att uppskatta. Dessutom går det att anpassa vad som gömmer sig bakom luckorna efter vad som ska göras en viss dag. Vissa dagar kanske det till exempel passar bra med något som håller barnen upptagna en stund, om det ska bakas hemma eller liknande. Andra dagar kanske något i klädväg passar bra, om det är dags att hälsa på en släkting eller liknande. Det går att använda en adventskalender på många sätt och det är naturligtvis inget fel i att dra nytta av luckorna samtidigt som den ger barnet stort nöje.


Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin