Lakritskalender

Bäst Lakritskalendrar

Snabbmeny:
Toppval Lakritskalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Letar du efter någon typ av godiskalender som innehåller någon annan typ av godis än choklad? Då kanske lakrits skulle kunna passa? Även om det fortfarande är chokladkalendrarna som är vanligast när det kommer till godiskalendrar, så har det på senare år dykt upp många utmanare. Lakritskalendrar är en sådan variant.

Lakrits – en vuxen smak?

Att många barn, men även en hel del vuxna tycker om choklad är ingen nyhet. Så har det varit länge, och det vet så gott som alla. Men hur är det med lakrits? Visst finns det barn som tycker om smaken, men generellt är det en smak som oftare faller vuxna i smaken. Man skulle kunna säga att lakritskalendern är den perfekta julkalendern för vuxna som tycker om godis.

Olika typer av lakrits

Som du säkert redan vet finns det olika typer av lakrits. Vissa tycker alla bäst om söt lakrits medan andra föredrar salta lakritsvarianter. Oavsett vilket som är din favorit, eller om du tycker lika mycket om båda sorterna, så finns det lakritskalendrar som passar bra. De lakritsbitar som finns i luckorna i julkalendrarna är delikata. Det rör sig om betydligt lyxigare bitar än de du får när du köper en påse lakrits i livsmedelsbutiken, eller när du plockar till dig några lakritsbitar bland lösgodiset. Det här är lakrits på sitt bästa.

Olika typer av lakrits

Flera av de lakritskalendrar som säljs innehåller olika typer av lakrits varje dag. Ja, lakrits kan faktiskt smaka så pass olika att det finns 24 olika varianter, eller kanske till och med ännu fler sorter. Du hittar naturligtvis inte alla de här sorterna i vanliga godisbutiker, men de mer nischade tillverkarna har mycket mer att erbjuda än vad gemene man någonsin har haft möjlighet att smaka.

Toppval Lakritskalendrar 2024

Vi har valt dessa Lakritskalendrar som våra Toppval.

Mer om dessa julkalendrar

Vad finns det då mer att säga om dessa julkalendrar? En hel del. Som redan nämnts finns det olika sorters delikat lakrits i luckorna. Beroende på vilken kalender du väljer att köpa kan antalet bitar i varje lucka variera. I vissa kalendrar finns det en bit, i andra finns det två, för att du ska kunna dela med dig av det goda.

Här hittar du din lakritsjulkalender

Här hittar du din lakritsjulkalender

Var ska du då vända dig om du är intresserad av att köpa en lakritskalender? Till skillnad från de så omtyckta chokladkalendrarna finns inte de här adventskalendrarna i vanliga matbutiker. Det betyder dock inte att det är särskilt svårt att hitta dem. I synnerhet inte nu när det är så enkelt att shoppa på nätet. Det finns nämligen ett flertal företag som säljer lakritskalendrar. Inne på de olika produktsidorna kan du läsa mer om vilken typ av lakrits du kan förvänta dig. Det gör att du kan välja en kalender som ger dig precis det du vill ha, oavsett om du är ute efter något riktigt sött och gott, eller något salt. Naturligtvis kan du ta dig tid att jämföra priser, eftersom det kan skilja något från en butik till en annan. Det är dock bäst att låta önskemålen kring smak avgöra.

Lakrits är kärlek.

Så mycket kostar den här typen av adventskalender

Vad kostar det då för den som vill köpa en riktigt lyxig lakritskalender? Naturligtvis är det dyrare än att gå och köpa en påse vanliga lakritsbitar i butik, men det är det också värt. Priserna kan variera något men den vanligaste prisnivån är mellan 300 och 400 kronor. Om du är på jakt efter något alldeles särskilt i lakritsväg kan det bli något dyrare, men vi vågar nästan lova att du kommer uppskatta de läckra bitar du får i de kalendrar som kostar runt 350 kronor också. Det enda problemet kan bli att du efter att ha avnjutit de godbitar som finns i de här kalendrarna aldrig mer kommer vilja nöja dig med det godis du hittar i vanliga butiker. Det är mycket möjligt att du hädanefter kommer bli tvungen att beställa alla dina lakritsbitar från de tillverkare som tillhandahåller kalendrarna. Det kan förstås bli dyrt i längden, men det positiva är att det inte behövs många bitar per tillfälle för att du ska bli nöjd. Smaksensationen blir ett faktum.


Tips på fler kalendrar:


När går det att köpa en lakritskalender?

En intressant fråga är naturligtvis när på året det går att köpa en adventskalender av den här typen. Det beror lite på vilken butik du besöker. Generellt brukar dock kalendrarna tas bort ur sortimentet efter julhelgen. Därefter kommer de ofta tillbaka fram emot höstkanten igen, i god tid före decembers början.

Snabbmeny:
Toppval Lakritskalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin