Playmobil adventskalender

Bäst Playmobil adventskalendrar

Snabbmeny:
Toppval Playmobil adventskalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Har du en son eller dotter som är förtjust i Playmobil? I så fall behöver du inte fundera längre över vilken typ av adventskalender du ska köpa i år. Då är en Playmobil adventskalender det perfekta valet. Det finns olika varianter att välja på, vilket gör att du kan anpassa valet efter vilken typ av Playmobil-figurer ditt barn föredrar.

Detta är Playmobil

Du har säkert stött på Playmobil i något sammanhang. De här leksakerna har nämligen funnits i leksaksbutikerna sedan 70-talet, närmare bestämt 1974. Det handlar om robusta och hållbara leksaker av plast, som passar barn från cirka 1,5 år och uppåt. Olika produkter har olika åldersgräns, vilket det gäller att vara lite uppmärksam på, så att man väljer leksaker som passar den ålder barnet är i för stunden. I sortimentet finns bland annat färgglada djur, fordon, brandmän och mycket annat spännande att leka med.

Alla gillar Playmobil

Flera fina julkalendrar för olika åldrar

Om du är ute efter en Playmobil adventskalender har du flera alternativ att välja på. Visserligen kanske du inte hittar samtliga tillgängliga varianter i din lokala leksaksbutik, men om du tittar på webben kommer du att hitta alla tänkbara varianter. Där går det också att filtrera så att du enbart får upp de kalendrar som är avsedda för barn i den åldersgrupp där du har barn. Om ditt barn är 2 år, kan du till exempel filtrera så att du enbart ser de adventskalendrar som är anpassade för barn mellan 1,5 och 3 år. På det sättet kan du känna dig säker på att produkterna som finns i kalendern är lämpliga för ditt barn.

Toppval Playmobil adventskalendrar 2024

Vi har valt dessa Playmobil adventskalendrar som våra Toppval.

Olika teman

Det är inte bara åldersrekommendationerna som kan se olika ut för olika julkalendrar från Playmobil. Det finns också olika teman. Det gör att du i ännu större utsträckning kan hitta något som du verkligen är säker på att sonen eller dottern kommer att uppskatta. I vissa kalendrar är det till exempel djurtema. Där kommer ditt barn hitta söta små renar, ekorrar och andra djur, men naturligtvis finns det också väldigt tydliga inslag av jul, så det är mycket möjligt att en och annan tomte också figurerar bakom luckorna. I andra kalendrar kan du till exempel hitta leksaker med brandstationstema. I en sådan kalender kan det finnas allt från tappra brandmän till brandbilar och andra tillbehör som är ett måste för den som vill leka en brandstationsrelaterad lek.

Playmobil med tema pirater.

I andra kalendrar är det istället ett storslaget baltema. För alla som älskar fina fester och vackra klänningar är med andra ord en helt perfekt kalender att satsa på. Detta är bara ett urval av alla de häftiga kalendrar som Playmobil har lanserat. Att det dessutom kan variera från ett år till ett annat vilka julkalendrar som säljs gör förstås det hela ännu mer spännande.

Så mycket kostar dessa adventskalendrar

Att de här kalendrarna inte innehåller några slit och släng-produkter har du säkert redan räknat ut. Tvärtom, de leksaker som gömmer sig inne i kalendrarna kan användas månad ut och månad in, och tillsammans skapar de ett fint litet set med leksaker som öppnar upp för nya lekar hemma i barnens rum. Med tanke på detta är det förstås lätt att anta att en sådan kalender ska vara väldigt dyr. Men hur ser då prisbilden ut? Är dessa julkalendrar verkligen så dyra? Svaret är faktiskt, förvånande nog, nej. Majoriteten av julkalendrarna kostar mellan 200 och 500 kronor. Att det är så pass stora prisskillnader beror förstås på att det faktiskt är ganska stora skillnader även på produkterna som finns bakom luckorna.

Playmobil på flygplatsen.

Vissa har ett högre produktvärde än andra, något som förstås speglas i priset. Eftersom du med största sannolikhet väljer att beställa din julkalender från en butik på webben har du också goda möjligheter att jämföra priser. På så sätt kan du pressa priset något. Det blir också betydligt billigare än att köpa din kalender i en vanlig leksaksbutik, där priserna ofta är betydligt högre. Om du dessutom passar på att fynda julklappar i samma webbutik är det mycket möjligt att du kommer upp i en summa som ger dig fri frakt. Då slipper du lägga ut extra pengar på leveransen, vilket naturligtvis är fördelaktigt. Det gäller helt enkelt att tänka ett steg extra och vara en riktigt klok konsument, även när köpet gäller något så roligt som en adventskalender från Playmobil.


Tips på fler kalendrar:


Snabbmeny:
Toppval Playmobil adventskalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin