Egen julkalender

Bäst Egna julkalendrar

Snabbmeny:
Toppval Egna julkalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Finns det någon som du vill ge en julkalender, men du har svårt att hitta något alternativ som du tycker passar? Kanske finns det inte riktigt någon adventskalender som tycks vara riktigt klockren för just den personen, trots att det finns så många olika varianter på marknaden. Ta det bara lugnt. Det finns en relativt enkel lösning även på det problemet. Du kan helt enkelt göra en egen kalender till denna person.

Olika tillvägagångssätt

Om du nu har landat i tanken att det bästa du kan göra är att skapa en egen julkalender har du en del funderingar kvar att göra. Du behöver fundera ut vilken typ av kalender du vill åstadkomma och hur du ska bära dig åt för att uppnå målet. Det behöver inte vara speciellt svårt, men det kräver ändå lite mer jobb än om du hade köpt en färdig produkt.

En egen julkalender.

Köp en mall men köp eget innehåll

Ett sätt att lösa det hela på är att köpa en färdig kalendermall, där du redan har en grund att stå på, men där du själv väljer vad som ska läggas bakom varje lucka. Det gör det hela lite enklare, eftersom du enbart behöver fundera över vilket innehåll adventskalendern ska ha. Ditt jobb blir helt enkelt att köpa eller tillverka 24 små presenter som kan stoppas i facken. Det kan naturligtvis ta sin lilla tid, men du kan å andra sidan skräddarsy innehållet helt efter den person som ska få kalendern.

Toppval Egna julkalendrar 2024

Vi har valt dessa Egna julkalendrar som våra Toppval.

Gör hela kalendern själv

Ett annat alternativ är att skapa hela kalendern själv från grunden. Tänk på att en julkalender inte måste se ut på ett visst sätt, och det måste faktiskt inte ens vara luckor. Du skulle till exempel lika gärna kunna slå in 24 små julklappar som du fäster i snören och hänger på en vägg. Visst blir det lite pyssel, men det går precis lika bra som att använda en av de färdiga mallarna. Dessutom ger det dig större flexibilitet eftersom du inte behöver välja presenter efter deras storlek och att de ska få plats i en viss mall. Det du behöver göra om du väljer den här metoden är att först fundera ut hur kalendern ska utformas, därefter skapa själva mallen eller strukturen. När du väl har kommit i mål med den delen av projektet behöver du planera innehållet. Antingen väljer du någon typ av tema och håller dig till att införskaffa produkter på det temat, eller så varierar du vilt, men håller dig till saker som du är säker, eller åtminstone tror, att mottagaren kommer uppskatta. Valet är ditt, vilket är just det som många uppskattar så mycket med egna adventskalendrar.

Gör hela kalendern själv

Tips på små överraskningar till adventskalendern

Hur är det då med innehållet i kalendern? Är det svårt att hitta på 24 olika produkter av lagom storlek och i lagom prisklass att stoppa i kalendern? Naturligtvis kan det vara det, men egentligen bottnar beslutet helt och hållet i vad mottagaren är intresserad av och tycker om. Gör gärna en lista över detta innan, så att du kan planera dina inköp i god tid. På så sätt slipper du spontanshoppa och vara stressad i sista stund. Vad du bör köpa beror förstås på vem det är som ska få kalendern, men här ska vi titta på några exempel på sådant som gör sig bra i en julkalender.

Tips på små överraskningar till adventskalendern


Tips på fler kalendrar:


Egen julkalender till barnen

Många väljer att göra egna julkalendrar till barnen. Det finns flera anledningar till detta. Det ger möjlighet att se till att innehållet verkligen passar barnet till punkt och pricka, och det ger också möjlighet att välja ut högkvalitativa produkter som håller länge. Några exempel på produkter som passar bra att lägga i en julkalender är lego, färgkritor, hårsnoddar, Playmobil, Pokémonkort, fruktgodis och klistermärken. Detta är dock bara ett litet urval av tänkbara förslag. Det finns hur mycket som helst som passar bra i barnens kalender.

En julkalender till vuxna

Om det är en vuxen person som ska få kalendern, som till exempel din partner, din mamma eller någon annan som står dig nära, behöver du egentligen bara utgå från vad personen är intresserad av. Satsa gärna på bredd och variation. Ena dagen kanske en fin liten ljuslykta ligger i luckan och väntar, medan det nästa dag gömmer sig en nyckelring eller en ansiktskräm där bakom.

Snabbmeny:
Toppval Egna julkalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin