Lego adventskalender

Bäst Lego adventskalendrar

Snabbmeny:
Toppval Lego adventskalendrar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Har du börjat fundera över vilken typ av adventskalender du ska ge ditt barn i år? Du kanske har kommit fram till att du vill satsa på något annat än en klassisk tv-kalender, och du kanske inte tycker att en godiskalender passar så bra. Det finns förstås en hel del alternativ att välja på, men något som brukar uppskattas väldigt mycket av många barn är en Lego adventskalender. Även bland dessa finns flera olika alternativ, vilket gör att du kan hitta något som passar just ditt barns tycke och smak.

Lego – populärt bland barn i olika åldrar

Det finns mycket positivt att säga om lego, och en av de kanske allra mest positiva sakerna är att den här typen av leksaker är populära under lång tid. När det gäller andra typer av leksaker har de ofta en ganska begränsad användningsperiod. Barnen kanske leker med dem under ett års tid. Lego däremot brukar ha en betydligt längre användningstid. Det finns enklare lego med större bitar för de yngre barnen, och mer avancerade paket med små bitar för de äldre.

Det går att hitta något för de allra flesta. Många barn börjar leka med Lego redan när de är runt 4 år. Därefter ökar ofta intresset och de vill så småningom ge sig in på att försöka bygga ihop riktigt avancerade slott och andra figurer som har en åldersgräns på 10 år, eller i vissa fall till och med 12 år. Med tanke på åldersgränserna blir det tydligt att det finns många barn som fortsätter ägna sig åt Lego ända upp i tonåren.

Lego – populärt bland barn i olika åldrar

Därför är en adventskalender från Lego en god idé

Det finns flera faktorer som talar för att det är just en julkalender från Lego du bör välja när du ska köpa en kalender till din son eller dotter. Först och främst är det förstås väldigt bra att det finns Legokalendrar som passar barn i flera olika åldersgrupper. Det gör att den som har två barn i olika åldrar kan köpa två olika Legokalendrar till sina barn, med olika storlekar på figurerna för att säkerhetskraven ska vara uppfyllda. På så sätt blir kalendervalen rättvisa, även om barnen inte får exakt likadana kalendrar. En annan fördel med de här kalendrarna är att de främjar kreativitet eftersom det kommer nya små byggklossar eller figurer varje dag, som barnen kan leka med eller använda till sitt bygge beroende på vad de vill göra. Att bygga med lego kan lätt bli till ett flera timmar långt projekt, så varje lucka kan bidra med mycket nöje.

Toppval Lego adventskalendrar 2024

Vi har valt dessa Lego adventskalendrar som våra Toppval.

Många olika kalendrar att välja på

Om du inte har tittat så ingående på Lego adventskalendrar tidigare, har du kanske ingen aning om hur utbudet ser ut. Du kanske hade trott att det fanns en julkalender från Lego. Så är dock inte fallet. Långt ifrån faktiskt. Det finns gott om alternativ att välja mellan. Viss vägledning till vilken du bör köpa får du förstås av åldern på det barn som ska få kalendern, men även om du behöver hålla dig till produkter som passar en viss ålderskategori finns det ofta flera valmöjligheter. Det går till exempel att hitta kalendrar med innehåll från serien Lego City, kalendrar med Star Wars lego, Lego Friends-kalendrar samt flera andra alternativ.

Många olika kalendrar att välja på

Så mycket kostar en julkalender från Lego

Om du har köpt produkter från Lego till ditt barn, eller till någon annan för den delen, tidigare så vet du säkert att vissa av dessa produkter kan vara relativt dyra. Det är egentligen inget konstigt med det, med tanke på att du verkligen får högkvalitativa produkter som håller länge. Just priset kanske gör dig lite tveksam till huruvida du verkligen ska ha råd att köpa en adventskalender från företaget. Hur dyrt kan det tänkas bli? Faktum är dock att en Lego adventskalender sällan behöver vara särskilt dyr. Priserna ligger vanligtvis mellan 230 och 400 kronor.

Så mycket kostar en julkalender från Lego

Det kan dock förekomma vissa variationer både uppåt och nedåt prismässigt. Det du kan se när du tittar på de här priserna är att en adventskalender av den här typen visserligen är dyrare än en klassisk chokladkalender eller en tv-kalender, men däremot kostar de inte mer än vad exempelvis lakritskalendrar eller kalendrar innehållande lyxiga praliner gör. Det är dessutom väl investerade pengar, eftersom luckorna faktiskt innehåller leksaker som barnen kan ha glädje av länge.


Tips på fler kalendrar:


Snabbmeny:
Toppval Lego adventskalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin