Godiskalender

Bäst godiskalendrar

Snabbmeny:
Bäst godiskalender 2024

Dela på Facebook Dela på Twitter


Oavsett om du frågar ett barn eller en vuxen vilken typ av adventskalender som är bäst, är det många som svarar att det är godiskalendern. Nu finns det ju inte bara en typ av godiskalender, utan många olika varianter. Det är just detta som gör att det finns så många i alla åldrar som tycker om de här kalendrarna. Det finns helt enkelt något för alla smaker.

Klassiska chokladkalendrar och delikata lakritskalendrar

De klassiska chokladkalendrarna som finns att köpa i var och varannan matbutik när december närmar sig har nog de allra flesta sett. De allra flesta har troligtvis också ägt en sådan vid något tillfälle i livet. Väldigt många barn älskar dessa, och det finns även många vuxna som tycker att de små chokladbitarna är goda. Det betyder dock inte att de faller alla i smaken. Det finns även många som föredrar andra typer av godis. En favorit hos många, kanske främst hos vuxna, är lakrits. Naturligtvis finns det därför lakritskalendrar att hitta för alla lakritsfantaster. Visserligen finns inte de i de vanliga livsmedelsbutikerna som chokladkalendrarna gör, men du hittar dem enkelt på nätet. Precis som i en vanlig adventskalender finns det 24 luckor, och bakom varje lucka gömmer sig en bit riktigt god lakrits.

Andra goda alternativ

Alla tycker inte om ljus choklad eller lakrits, även om det för vissa kan vara svårt att förstå. Som tur är finns det dock andra godisalternativ för den som gillar sötsaker men som inte är överförtjust i vare sig den klassiska mjölkchokladen eller lakrits. Kanske är du förtjust i Kinder, eller så har du ett barn som är det. Då kan en Kinder adventskalender vara det optimala alternativet. I dessa kalendrar hittar du många goda smakprover av olika typer av Kinder. Som du kanske har sett i butikerna finns det flera olika sorters Kinder-choklad. Samtliga sorter är riktigt goda och erbjuder naturligtvis den så karaktäristiska Kinder-smaken.

Vilket är ditt favoritgodis?

Vingummi – populärt bland alla åldersgrupper

En annan typ av godis som är omtyckt bland såväl gamla som unga är vingummi. Det är dock viktigt att komma ihåg att vingummi finns i olika smaker. Olika fabrikat kan smaka helt olika. De adventskalendrar som säljs med vingummi smakar dock mycket bra. Det rör sig om lite dyrare varianter av godiset och därför kan du räkna med en härlig smakupplevelse.

Toppval godiskalendrar 2024

Vi har valt dessa godiskalendrar som våra Toppval.

Till alla som älskar marshmallows

Något som faller i god jord hos många är marshmallows. Många älskar att sitta runt en eld och grilla dessa godbitar på sommaren, men nog är väl den här typen av godis lika gott året runt? Om du hör till skaran som älskar dessa små läckerbitar kan du leta rätt på en marshmallowskalender. I dessa kalendrar får du smaka på de små skummiga godbitarna med olika smaker varje dag i december ända fram till julafton.

Riktigt gott godis.

Alla goda favoriter från Haribo i luckorna

Känner du till företaget Haribo? De allra flesta kan nog dra sig till minnes att de sett namnet här och där. Haribo är nämligen tillverkaren bakom många omtyckta godissorter som till exempel små gelébjörnar, lakritsrullar, nappar med olika smaker och mycket annat. Det finns väldigt många, både vuxna och barn, som har minst en men ofta flera favoriter bland Haribos alla alternativ. Om du eller något av dina barn också älskar några av läckerheterna från Haribo ska du förstås beställa en Haribo julkalender. Bakom dessa luckor hittar du allt från goda små nappar till söta björnar. Du får helt enkelt en riktigt god överraskning och stor variation från dag till dag.

Julklubbor, polkagrisklubbor.


Tips på fler kalendrar:


För den som vill ha något eget

Om du eller den du ska köpa en kalender till älskar godis, men inte riktigt har en enda favorit, finns det faktiskt även möjlighet att beställa en adventskalender där du själv får vara med och välja ut vilka godistyper du vill ha i kalendern. Visserligen blir det inte samma mått av överraskning om du väljer att själv komponera kalendern och dess innehåll, men å andra sidan kan du vara säker på att du eller den som ska få julkalendern kommer att uppskatta det som döljer sig bakom luckorna. Den här typen av kalender beställs dock i små påsar. Du kan alltså välja 24 små påsar med de typer av godis du uppskattar mest.

Snabbmeny:
Toppval godiskalendrar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin