Adventskalender vuxna

När det pratas om adventskalendrar är det oftast de varianter som finns för barn som lyfts fram. Visserligen är fortfarande barnkalendrarna de allra vanligaste, men det betyder inte att det inte finns någon adventskalender för vuxna, eller att de inte förtjänar att lyftas fram i rampljuset. Tvärtom, det finns många kalendrar som är både roliga, fina, intressanta eller bara spännande. Alla borde passa på att unna sig något extra när julen närmar sig, och varför då inte göra det i form av en julkalender med hela 24 överraskningar?

Adventskalender för vuxen

Snabbmeny: Toppval adventskalendrar för vuxna


Något gott att börja dagen med

Hör du till den stora skaran som alltid vill börja dagen med en kopp rykande hett kaffe eller te? I så fall finns det väl inget bättre sätt att lösa den saken på än genom att förse dig själv med en kaffekalender eller tekalender? De allra flesta hamnar i rutinträsket, där de dricker samma kaffe eller tesort varje dag, vecka ut och vecka in, år efter år. Vore det inte spännande att testa nya sorter, bönor, smaker och aromer? Det får du goda möjligheter att göra om du köper en tekalender eller en kaffekalender. Nya smaker hela vägen fram till julafton. Kanske hinner du hitta en ny favorit längs vägen.

Något riktigt gott att äta

Vad gillar du att äta när du ska unna dig själv något gott? Tycker du om choklad? Eller är det lakrits som får det att vattnas i munnen på dig? Hör du till kategorin som tycker att popcorn är det godaste som finns? Oavsett vilket så kan du förmodligen hitta en riktigt passande adventskalender. Barn vill ofta ha en chokladkalender, men även för vuxna finns det adventskalendrar som kan passa. Riktigt god lakrits gömmer sig bakom luckorna i vissa kalendrar, medan andra är fyllda med popcorn av olika smaker. Det finns förstås också kalendrar fyllda med riktigt lyxig choklad som nästan smälter i munnen. De flesta kan hitta något som bokstavligen faller dem i smaken.

Vårda ditt yttre

De flesta vuxna, oavsett kön, vill nog ta hand om sitt yttre så bra som möjligt. Många har förstås samlat på sig ett gäng favoritprodukter hemma i badrumsskåpet, men alla hudvårdsprodukter har ett bäst före-datum och dessutom tar de slut. Därför är det förstås inte fel att fylla på förråden med hjälp av en välfylld adventskalender. Adventskalendrar innehållande produkter för hudvård, hårvård och skönhet finns för såväl kvinnor som män. Vissa är mer inriktade på rena skönhetsprodukter, medan andra främst lägger fokus på välmående och hälsa. Det är förstås upp till dig att avgöra vad du föredrar. Det finns gott om olika alternativ för dig som är på jakt efter en kalender som innehåller produkter som hjälper dig att vårda ditt yttre. Det finns också alternativ som passar den som enbart vill använda ekologiska produkter.

Adventskalendrar för vuxna 2024

Vi har valt dessa adventskalendrar som våra Toppval för vuxna 2024.

===

===

Något som höjer alkoholhalten

Adventskalendrar för vuxna kan innehålla många olika saker, vilket du nog redan har upptäckt. För den som gillar att ta sig något gott och alkoholhaltigt att dricka då och då kan kanske en ölkalender te sig lockande. Om inte det riktigt lockar kanske en kalender med olika typer av avec kan vara något. Det är kanske inte det nyttigaste alternativet på marknaden, men å andra sidan är det ju bara jul en gång om året. Det gäller med andra ord att passa på att unna sig något när chansen väl ges.

Ta fram din lekfulla sida

Slutligen finns det en typ av adventskalender för vuxna som kan vara lite extra spännande och rolig för den som har en partner. De erotiska kalendrarna finns i olika tappningar. Vissa består av förslag på aktiviteter som ni förmodligen aldrig har testat tidigare, medan andra istället förser er med produkter som är till för att sätta krydda på ert samliv. Exakt vad det rör sig om för produkter kan variera. I vissa luckor kan det finnas sexleksaker, i andra massageoljor. Det brukar sägas att omväxling förnöjer, och det gäller mycket väl även i det här sammanhanget. Det är lätt att allt rullar på i gamla hjulspår, och då är väl tiden runt advent en perfekt tid att ändra på det och föra in lite lekfullhet i förhållandet och tillvaron. Det behöver inte vara svårare än att köpa en gemensam julkalender för vuxna.

Goda smaker

Många vuxna gillar kaffe och te, eller åtminstone ett av alternativen. Därför är det naturligtvis väldigt positivt att det finns såväl kaffekalendrar som tekalendrar. Bakom luckorna gömmer sig smakprov av olika kaffesorter eller tesorter. Det här är verkligen en fantastisk kalender för den som vill utforska nya smaker och som gillar kaffe eller te. Ofta blir det ju att man fastnar för en sorts kaffe eller te och håller sig till den. Risken är då att man går miste om något ännu godare. Med en kalender av den här typen får du chansen att smaka allt som du tidigare har missat.

Adventskalender för vuxna

Förutom kaffe och te finns det naturligtvis många andra saker som också är värda att smaka på. Du kan till exempel köpa en lakritskalender med riktigt goda lakritsbitar bakom varje lucka. Det finns även delicatokalendrar med en godbit från Delicato varje dag. Ekologisk choklad är något annat du kan välja. Med en sådan julkalender får du avnjuta en liten bit riktigt god choklad varje dag ända fram till jul.

Skönhet och hudvård

Att ta hand om sig själv och att se bra ut är viktigt för många. Då kan en adventskalender som innehåller skönhetsprodukter eller makeup vara ett riktigt bra alternativ. The Body Shop har bland annat en adventskalender där du varje dag får öppna en lucka, bakom vilken du hittar en fin och användbar produkt från butiken. Det kan till exempel röra sig om handkrämer, läppbalsam, duschkrämer, schampo och mycket annat. Även Kicks och Rituals, för att nämna några exempel, har julkalendrar som innehåller skönhetsprodukter. Om du vill ta hand om ditt hår och samtidigt få spänningen som en julkalender kan erbjuda, är en kalender från Lyko ett utmärkt alternativ.

Erotiska kalendrar

För vuxna par kan en erotisk julkalender vara riktigt spännande. Kanske kan den rentav ge en nytändning i förhållandet. Bakom varje lucka finns nya spännande erotiska produkter. Det finns flera olika kalendrar av den här typen, så vilka produkter du får beror på vilken kalender du väljer. Det kan handla om allt från massageoljor till knipkulor.

Egna adventskalendrar för barn och vuxna

Det finns ju en mängd färdiga julkalendrar att köpa för både barn och vuxna. Trots det finns det många som inte tycker sig hitta den perfekta kalendern, eller som helt enkelt föredrar att skapa en egen. Då går det även bra att köpa en färdig grundsats, där du får själva kalendern och luckorna, men där du själv sedan ordnar saker att lägga i luckorna. Det här fungerar naturligtvis för både vuxna och barn. Du kanske vill fylla kalendern med hemgjort godis, små leksaker som passar barnets ålder, utvalda skönhetsprodukter som du vet att din partner gillar eller något helt annat.

Med den här typen av gör-det-själv-produkt kan du till och med skapa en julkalender till ditt husdjur. Du väljer helt enkelt själv vem som ska få kalendern och vad som ska finnas i den. Naturligtvis går det även bra att göra en kalender till dig själv. De flesta vuxna skämmer bort sig själva alldeles för sällan. En egengjord julkalender kan vara det perfekta sättet att faktiskt ge sig själv lite omsorg för en gångs skull.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin