Inred ditt kontor miljövänligt

De senaste åren har allt fler människor förstått vikten av att agera miljövänligt. Ett bra sätt att ha ett mer miljövänligt tänk är genom att köpa begagnade möbler till kontoret. I den här artikeln har vi valt att fokusera på hur du kan inreda ditt kontor mer miljövänligt med hjälp av begagnade kontorsmöbler.

Fördelarna med begagnade kontorsmöbler

Det finns flera fördelar med att handla kontorsmöbler som har använts förut istället för att köpa nya kontorsmöbler. Det främsta är att det är mycket bättre för miljön. Många företag slänger bort sina fullt fungerade kontorsmöbler istället för att sälja dem vidare eller återvinna möblerna. Men som tur är finns det företag som sett potentialen och vikten av att köpa upp begagnade kontorsmöbler och sälja dem vidare. Ett bra exempel på det är BBs Möbler som har ett stort utbud på begagnade kontorsmöbler. De har bland annat många olika sorters kontorsstolar och skrivbord som är i väldigt bra skick. Dessutom får du möblerna levererade till ditt kontor vilket är mer tidseffektivt.

Förutom att det är mer miljövänligt att köpa begagnade kontorsmöbler är det också mer ekonomiskt. Det är betydligt dyrare att köpa in helt nya kontorsmöbler i jämförelse med att köpa dem begagnade. När du väljer att köpa begagnade kontorsmöbler gör du miljön en tjänst samtidigt som du sparar en stor summa pengar du eller ditt företag kan använda till annat. Dessutom är de stilrena och är därmed en snygg inredningsdetalj som kommer att ge ditt kontor ett lyft.

Kontorsinredning

Nu när du har fått veta lite mer om fördelarna kring varför du ska överväga att köpa begagnade kontorsmöbler istället för de som kommer i nyskick är det hög tid för oss att berätta lite mer om hur du med hjälp av typiska kontorsmöbler kan inreda ditt kontor med stil och miljötänk.

Kontorsstolar

En sak som är väldigt viktig att du tänker på inför köpet av en kontorsstol är att den ska kännas bekväm att sitta i. Många kontorsjobb innebär ett flertal stillasittande timmar i stolen, ibland hela arbetsdagar. Med fel sorts stol löper du större risk att utveckla arbetsskador. Därför kan det vara en bra idé att prova ut och läsa på om den typen av kontorsstol du är intresserad av. En bra kontorsstol ska ha armstöd, ett bra ryggstöd och gärna vara höj och sänkbar.

Skrivbord

En annan typisk möbel som är ett måste för att vi ska kunna arbeta är ett skrivbord. Det finns många varianter på skrivbord. Vid valet av ett skrivbord till din arbetsplats är det även här bra att tänka på ergonomin. Ett skrivbord som främjar ergonomin är ett skrivbord som är höj och sänkbart. Denna typ av skrivbord kan kallas för ett elbord eftersom att man med ett elektriskt system kan höja och sänka skrivbordets höjd. Det kan till exempel vara skönt att variera sin arbetsställning under dagen genom att stå eller sitta ner. Om du föredrar att stå upp vid ditt skrivbord kan det vara bra att köpa en ergonomisk ståmatta som är bekväm för dig att stå på under en längre tid. Utöver elbord finns det andra varianter på skrivbord som skulle passa bra in på ditt kontor.

Förvaring

Att ha mycket och bra förvaring är viktigt för att du ska känna att du trivs i den miljö du vistas i. En bidragande faktor till att du känner stress är för att det är stökigt omkring dig. När du har förvaring för de saker du använder i ditt arbete är det mycket enklare för dig att ha koll på dem och du har möjligheten att organisera och strukturera dina saker vilket kommer att få dig att må bättre. Några exempel på förvaringsmöbler är hurtsar, hyllor och skåp.

Skärmar

Att ha möjligheten att skärma av sig är viktigt för att du ska kunna koncentrera dig bättre på ditt arbete, särskilt om du jobbar i ett öppet kontorslandskap. Det finns många skärmar att välja bland i olika storlekar som både skärmar av och är ljuddämpande.

Kontorsmaterial

Sedan finns det diverse kontorsmaterial du kan köpa till ditt kontor. Några exempel på typiskt kontorsmaterial som gör det enklare för dig att utföra ditt arbete är mappar, pennor, anteckningsblock m.m.

Belysning

En annan viktig sak för att du ska trivas på ditt kontor och för att du ska kunna utföra ditt arbete är belysning. Med rätt belysning får du bättre förutsättningar att känna dig energifylld under ditt arbetspass och för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter. Det finns flera varianter på belysning som är lämpade för kontor. Till exempel skrivbordslampa.