Vad är en eldkorg och hur fungerar den?

Eldkorgen blir alltmer populär och det är verkligen lätt att förstå varför. Med en sådan kan du göra upp eld även om det är torrt i marken. Du behöver inte vara rädd för att du ska dra i gång en brand som sedan blir svår att släcka. Dessutom är det utmärkt att använda eldkorgen om du vill skapa en mysig stämning ute i trädgården under mörka kvällar eller eftermiddagar. Att tända en eld kan lysa upp vilken mörk dag som helst. Många tycker dessutom att det är väldigt mysigt att samlas runt en brasa, och då ger eldkorgen möjlighet att tända en sådan under kontrollerade former. Det finns med andra ord gott om skäl att införskaffa en sådan till trädgården.

Väg in den estetiska aspekten

När du ska köpa en eldkorg är det kanske inte den estetiska aspekten du tänker på i första hand. Det kan dock vara en god idé att faktiskt väga in detta när du ska välja modell. Eftersom det här är en produkt som verkligen kan utgöra en prydnad i trädgården, är det förstås bra att välja en variant som du tycker är fin. Såväl form som design kan variera mycket. Du kan till exempel hitta eldkorgar som är formade som klot, som står på ben. Det går också att hitta eldkorgar formade som stora fat, och varianter som ser mer ut som stora urnor. Valmöjligheterna är många. Du kan också välja om du vill ha en eldkorg i gjutjärn, metall, plåt eller något annat material. De flesta korgar är svarta, vilket också är bra eftersom de då inte blir missfärgade av elden.

Då är det bra att ha en eldkorg

Att ha en eldkorg kan vara bra vid många olika tillfällen. Om du väljer en korg med snygg design kommer den att pryda trädgården och kan mycket väl bli en central samlingspunkt för såväl familj som vänner. Den är perfekt att använda om du vill kunna elda löv även när det är torrt i marken. Dessutom fungerar den väldigt bra om ni vill samla familjen för att grilla korv en kall vinterdag. Om du och din familj vill förlänga sommaren lite, och fortsätta sitta ute även när hösten kommer krypande, kan en brasa som görs upp i en eldkorg hjälpa er att hålla värmen.

Att göra upp eld i trädgården

Vilket material kan användas

Att göra upp eld i en eldkorg är enkelt. Det är också enkelt att hålla ordning på brasan, just på grund av att den ramas in. Något som du förmodligen är nyfiken på, är vilket material du kan använda när du vill elda. Det beror till stor del på vilken variant du väljer. I många eldkorgar kan du välja om du vill använda kol, ved eller briketter för att göra upp eld. I andra kan det vara så att du är tvungen att använda exempelvis ved. Detta är något du bör kontrollera innan du fattar ditt beslut.

Viktigt att tänka på vid inköp

När du ska köpa en produkt av den här typen finns det några saker du bör tänka på. Du bör till exempel fundera över designval och material. Hur vill du att korgen ska se ut, och vilket material föredrar du att den är byggd av? Du behöver också fundera över hur stor du vill att den ska vara. Det går att hitta små eldkorgar som inte tar mycket plats, men det finns också betydligt större varianter. Det är viktigt att du funderar över hur den främst kommer att användas, och hur många som kommer att samlas runt den. Du bör också fundera på om du kommer att vilja flytta runt korgen. I så fall är det klokt att välja en modell med rejäla handtag.