Köpa bord för gaming

Om du ägnar mycket tid åt gaming är det viktigt att du har en bra stol och ett bra bord. Du kan visserligen använda ett vanligt skrivbord och en klassisk kontorsstol men det är inte en optimal lösning. Precis som när du arbetar och tillbringar långa stunder vid skrivbordet, är det viktigt att du väger in den ergonomiska aspekten. Du bör med andra ord vara väldigt noga med vilka möbler du väljer.

Satsa på ett bord som kan höjas och sänkas

Det finns en hel del faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till när du ska välja ett gamingbord. En av de viktigaste punkterna på listan är att välja ett bord som kan höjas och sänkas. Det finns flera fördelar med detta. Dels ger det dig fler möjligheter när du ska välja en gamingstol. Då kan du välja vilken stol som helst, utan att behöva ta så mycket hänsyn till höjd på den. Dessutom har du möjlighet att stå upp under delar av spelet. Det gör att du kan avlasta lederna och slippa onödig stelhet, vilket naturligtvis kan vara positivt. Det är också en fördel att du kan justera bordet eftersom du då kan se till att skärmen hamnar i rätt höjd i förhållande till dina ögon. Detta är naturligtvis lika viktigt när du spelar som när du sitter och jobbar framför en dator hela dagarna.

För oss som älskar gaming

Storleken på bordet spelar roll

När du ska välja ett nytt gamingbord behöver du ta en ordentlig titt på bordets storlek. Du behöver komma fram till hur dina behov ser ut. Om du brukar spela på en bärbar dator och inte har någon extern skärm krävs det kanske inget stort skrivbord. Då kan du klara dig med ett litet gamingbord. Det är kanske inte så vanligt att spel enbart sköts via en laptop, men den som till exempel bor trångt kan lösa det på ett sådant sätt. I en liten bostad kan det vara svårt att få in ett stort gamingbord. Då kan det vara praktiskt att köpa ett litet bord med plats för en laptop och vid behov ett externt tangentbord. Om du å andra sidan använder en laptop med extern stor skärm, eller en stationär dator med stor skärm behöver du naturligtvis ett stort gamingbord. Det finns gott om alternativ, vilket gör att du har möjlighet att hitta något som passar både vad gäller storlek och form. Vissa är långa och rektangulära, medan andra är byggda i vinkel. Vad som är passande för just dig beror naturligtvis på hur det rum är utformat där bordet ska stå.

Andra faktorer som kan vara värda att titta på

Det finns egentligen väldigt många aspekter som kan vara intressanta när det är dags att byta spelbord, men det finns ändå några saker som kan väga tyngre än andra. Det kan till exempel vara intressant att välja ett gamingbord med inbyggd lösning för kablar. Det blir lätt många kablar med tanke på alla datorer, skärmar, tangentbord och annat som finns på och runt bordet. Det är inte särskilt snyggt att ha kablarna liggande lösa. Därför kan det vara en väldigt god idé att välja ett bord med inbyggd kabelförvaring. Sådana gamingbord finns det nämligen ett flertal av på marknaden. Något som också finns är bord med inbyggd musmatta. Även detta kan vara en stor fördel, om du använder mus när du spelar. Du vet säkert redan att det är viktigt att du väljer en bra gamingmus, som ger högre precision än en vanlig mus, och gärna med fler knappar. För att den ska fungera optimalt är dock ett bra underlag en nödvändighet, och en inbyggd musmatta är ett perfekt underlag.