Deodorant

Bäst Deodorant

Snabbmeny:
Toppval Deodorant Vanliga frågor


Toppval Deodorant 2024

Vi har valt dessa Deodorant som våra Toppval.

Frågor och svar kring Deodorant

✅ Vad är viktigt när man väljer deodorant?

Det finns många viktiga aspekter att ta med i beräkningen när man ska välja deodorant. De flesta vill ha en deodorant som torkar snabbt efter applicering. Anledningen till att detta är viktigt är förstås att man vill undvika kladd på kläderna. Naturligtvis är det också viktigt att hitta en produkt som verkligen motverkar svett och håller dålig lukt borta. Helst ska resultatet också vara hela dagen och kvällen. För de flesta är det också viktigt att detta sker utan risk för hälsan. Många har därför valt att leta efter bra produkter som inte innehåller aluminium. Detta på grund av att aluminium i vissa studier har sagts kunna leda till diverse hälsobekymmer på sikt. Den som vill vara på den säkra sidan kan därför välja bort deodoranter med aluminium. Naturligtvis är det också en fördel om man tycker om doften på den deodorant man väljer, eller ser till att välja en deodorant fri från parfym om man föredrar doftfria produkter.

✅ Fungerar ekologiska deodoranter lika bra som deodoranter som innehåller kemiska ämnen?

Det finns ekologiska deodoranter som fungerar mycket bra, men det finns också de som saknar effekt eller slutar hjälpa relativt snabbt. Det går därför inte att säga att ekologiska eller icke ekologiska varianter är bäst. Man måste istället jämföra specifika produkter. En ekologisk produkt kan definitivt vara lika bra som en produkt som inte är ekologisk, men det är alltså inte så att alla ekologiska deodoranter är effektiva och bra, enbart på grund av att de enbart innehåller naturliga ingredienser.

✅ Är de dyraste deodoranterna alltid de bästa?

Nej, ett högt pris behöver inte vara synonymt med god effekt eller hög kvalitet. Det händer då och då att några av de billiga alternativen visar sig vara betydligt bättre än de flesta dyra produkter när oberoende tester utförs. Det bästa sättet att ta reda på huruvida en viss deodorant är bra eller inte är inte att titta på priset, det är att läsa recensioner och ta del av produkttester.

✅ Hur ofta bör man använda deodorant?

Den som använder en effektiv och bra deodorant bör egentligen klara sig med en applicering per dag. Det räcker ofta att ha på produkten på morgonen efter morgonduschen. Det kan dock vara så att man duschar efter ett träningspass eller en löprunda, och då kanske man känner sig manad att applicera ett lager deodorant igen. För ett normalt vardagsliv ska dock en applicering räcka.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Deodorant Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin