Handledsvärmare

Äger du ett par handledsvärmare? Eller är det här något du inte riktigt har förstått dig på vitsen med ännu? Värmarna har definitivt en funktion att fylla. Vad vantar och sockor fyller för funktion vet alla, och det är det ingen som ifrågasätter. Vantarna värmer händerna, sockorna värmer fötterna. Handledsvärmarna har en liknande funktion, med skillnaden att det är handlederna de värmer. Detta kan vara välbehövligt framför allt utomhus, men i vissa situationer även inomhus.

Bäst Handledsvärmare

Snabbmeny:
Toppval Handledsvärmare Vanliga frågor


Bra att veta om handledsvärmare

Handledsvärmare kanske inte är ett lika välkänt plagg som vantar, mössor och sockor, men faktum är att de blir allt mer populära. De används av såväl idrottande ungdomar som äldre personer med svikande blodcirkulation. De här produkterna är även kända under andra namn. Om du inte känner igen dem under namnet handledsvärmare kanske du känner dem bättre under benämningar som pulsvärmare eller svettband. Det är nämligen lika vanligt förekommande termer när det kommer till att beskriva den här typen av produkter.

Värmare i olika material

Det finns handledsvärmare i flera olika typer av material. Vilket material man bör satsa på beror till viss del på vad de ska användas till, både vad gäller aktivitet, temperatur och väder. Merinoull är ett populärt materialval. Det värmer rejält samtidigt som det är ett mjukt och behagligt material. Det sista är förstås en viktig faktor, eftersom de bärs direkt in på huden. Det är därför viktigt att materialet inte sticks, och att det andas rejält. Det är även vanligt med kombinationer av flera olika material. Polyester, polyamid och elastan är till exempel en vanlig mix, i olika procentuell fördelning. Den typen av material används ofta i den typ av värmare som ska användas i idrottssammanhang.

Bra att veta om handledsvärmare

Egenstickade eller butiksköpta

Pulsvärmare kan köpas i en rad olika butiker. Det är dock inte ovanligt att man stickar egna värmare av merinoull eller andra ullgarner. För den som inte har stickat så mycket tidigare, kan det här vara ett utmärkt projekt att börja med. Det går snabbt att sticka klart ett par värmare, då de inte är speciellt stora. Det är ett startprojekt som kan bli färdigställt på några timmar. För den som är van att sticka går det ännu fortare. Den som inte redan har stickor och garn i sin ägo kan dock tjäna ekonomiskt på att köpa ett par färdiga handledsvärmare från en butik. De kostar vanligtvis inte speciellt mycket, vilket innebär att det kan bli dyrare att köpa in de redskap och det material som annars behöver införskaffas. När det gäller kvalitet går det egentligen inte att säga om de produkter du köper i butik eller de du själv stickar är bäst. Det beror förstås på kvaliteten på de du väljer att köpa, men även på vad de ska användas till. Många av de handledsvärmare som finns att köpa är att mycket god kvalitet.

Användningsområden

Det finns många olika anledningar till att man väljer att köpa och börja använda handledsvärmare. En anledning, som ibland glöms bort men som faktiskt står bakom en stor andel av användningen, är trendfaktorn. Det har helt enkelt blivit trendigt bland främst ungdomar att bära så kallade svettband runt handlederna. De kan se ut på olika sätt, men det handlar ofta om den mer sportiga typen, där ett brett band med resår sätts på handleden. Många använder sig av svarta eller vita band, eller svettband från något välkänt varumärke inom idrott. Andra satsar istället på mer iögonfallande färger som chockrosa eller mintgrön. Bandet fungerar plötsligt som en modeaccessoar. Att det samtidigt värmer är förstås en bonus. Det samlar också upp svett, vilket naturligtvis är en fördel vid träningar av olika slag. Just därför ses den här typen av produkt ofta i sportsammanhang.

Frusna dagar på stan

Såväl på hösten som vintern blir det lätt kyligt ute. Ibland går det kanske inte att ha vantar på sig, på grund av arbetsuppgifter eller andra omständigheter. Då kan handledsvärmare vara till nytta. Vissa av dessa täcker enbart just handleden, men det finns också flera varianter som går ned över handen, med ett hål för tummen. Dessa fungerar som halva handskar kan man säga. De värmer med andra ord mer än bara din handled. Om du behöver ha fingrarna fria men ändå vill skydda dig så mycket du kan mot kylan är handledsvärmarna ett utmärkt hjälpmedel när du ska bege dig ut på stan, eller någon annanstans, en kylig dag eller kväll.

Toppval Handledsvärmare 2024

Vi har valt dessa Handledsvärmare som våra Toppval.
Håller dina handleder varma när det är kallt utomhus.

===

===

Snabb hjälp för en extra frusen person

Det finns många som av naturen har väldigt lätt för att frysa. De fryser i de flesta situationer, oavsett om de befinner sig ute på vintern eller sitter inne i ett egentligen ganska milt tempererat hem. För alla dessa människor kan handledsvärmaren faktiskt vara den perfekta ägodelen. Nu undrar du kanske hur en till synes liten och obetydlig sak som denna kan göra någon skillnad. Faktum är att det inte är så konstigt eller komplicerat som det kan låta. Vi har alla stora blodkärl vid handlederna, det har du säkert sett. Genom att värma upp dessa får du lättare värmen att sprida sig genom kroppen, något som leder till att du fryser mindre. Dessa till synes oansenliga små plaggen kan med andra ord göra väldigt stor nytta. Detta är ett trick som naturligtvis kan användas oavsett om du sitter inne i huset och fryser, eller om du befinner dig utomhus i full färd att leka med barnen. Pulsvärmarna är små och nätta, är lätta att ta på och billiga att köpa. Det finns med andra ord ingen anledning att inte ge dem en chans att hjälpa dig bort från frusenheten.

Snabb hjälp för en extra frusen person

Många olika utseenden

Handledsvärmare kan se ut på många olika sätt, något som du snabbt kommer märka när du börjar se dig om i butikerna. Vissa är väldigt enkla och raka i sina linjer. De täcker enbart handleden. Vissa är stickade och kan antingen vara släta eller ha ett vackert mönster. Andra är sydda och tillverkade av helt annat material. Vissa lyser upp klart och tydligt med sina glada färger, andra är mer neutrala med mer dämpade nyanser som beige, svart, vitt eller grått. Det finns även varianter som sträcker sig upp en bit över handen, med ett hål för tummen. De täcker handen tills fingrarna börjar, och formar på så sätt ett skydd även för delar av handen. För den som använder handledsvärmare för att slippa frysa är den här senare varianten ett vinnande koncept. Även den här typen av värmare finns i olika modeller, både stickade i merinoull och sydda varianter av exempelvis polyester eller polyesterblandningar.

En billig men nyttig produkt

Pulsvärmaren är inte stor och den är heller inte dyr. Det går att hitta handledsvärmare från cirka 80 kronor och uppåt. För det priset får du förstås ett par ganska enkla små plagg, som inte fyller någon annan funktion än just att värma, men å andra sidan är det ju också det som är deras främsta syfte. Visst finns det dyrare handledsvärmare också, som är mer specialanpassade för personer med ledvärk exempelvis, men för de allra flesta duger det bra med ett par enkla svettband. Det bästa du kan göra är att ta en titt på vad butikerna ha att erbjuda. På så sätt kan du komma fram till vilken typ av handledsvärmare du gillar bäst och du kan även läsa mer om eventuella specialegenskaper hos de olika egenskaperna. Att en viss produkt är dyrare än en annan kan bland annat bero på valet av material. Vissa material är dyrare än andra, vilket du ju även kan se när det gäller andra produkter. Det behöver med andra ord inte alltid vara egenskaperna och funktionerna hos en vara som avgör vad prislappen visar.

Frågor och svar kring Handledsvärmare

✅ Är alla handledsvärmare lika långa?

Nej, det finns stora skillnader. Vissa modeller är bara en dryg decimeter långa, vilket gör att de bara täcker just handlederna. Andra går ända upp till armbågen, och bildar med andra ord nästan en halv tröjärm. Vad som är bäst att välja beror dels på vilket syfte produkten ska fylla, dels på när och hur den ska användas. Om du sitter i soffan och fryser på kvällen kan du förstås använda ett par stora, väl tilltagna värmare som täcker hela underarmen. Om du däremot ska ha dem på en träning är det förstås mer praktiskt med ett par små diskreta värmare som sitter relativt tätt inpå huden.

✅ Finns handledsvärmare i olika storlekar eller är det one size som gäller?

Det förekommer produkter som kommer i one size, men för det mesta finns de i olika storlekar. Ofta anges storlekarna i Small, Medium och Large. Ibland använder sig butikerna av dubbelstorlekar, exempelvis Small/Medium och Large/X-Large.

✅ Vem har nytta av handledsvärmare?

Det finns många som kan ha nytta av dessa. De som ofta fryser kan förstås ha stor nytta av dem, men även de som lider av stelhet och smärta i leder och muskler. Att värma handlederna kan lindra och minska stelheten till viss del. De som tränar kan också ha nytta av svettband på träningar och matcher.

✅ Hur hittar man en beskrivning om man vill sticka egna handledsvärmare?

Beskrivningar finns att hitta kostnadsfritt på nätet. För den som är ute efter mer avancerade mönster och beskrivningar finns det även mönster att köpa i olika stickbutiker på webben.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Handledsvärmare Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin