Verktygslåda

Bäst Verktygslådor
Snabbmeny:
Toppval Verktygslådor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Man behöver inte vara professionell snickare för att ha verktyg hemma. De flesta av oss har nog en del basverktyg, som hammare, skruvmejslar och liknande. När något ska fixas vill man förstås snabbt och enkelt komma åt de verktyg som behövs, men det är inte helt ovanligt att man måste springa runt och leta efter det som behövs. Om du skaffar en verktygslåda slipper du det problemet. Enklare sätt att skapa ordning och reda kan knappast finnas. Verktygslådan hjälper dig att alltid ha dina verktyg till hands, och du har allt samlat på ett ställe. Oavsett om du har en stor arsenal av verktyg, eller bara några enstaka, har du användning av en verktygslåda. Lådorna finns i ett oändligt antal varianter, för verktygssamlingar i alla storlekar. En verktygslåda gör det också enkelt att transportera verktygen, så att du har dem tillgängliga när och var du behöver dem. Verktygslådan är till både för att lagra och organisera verktygen och för att skydda och transportera dem. För alla oss som äger mer än ett verktyg är denna förvaringsenhet i stort sett oumbärlig. Att ha ordning på sina verktyg och alltid komma åt just det man behöver för tillfället underlättar vardagen, och man undviker många irritationsmoment.

Bra tips när du ska köpa verktygslåda

Verktygslådor finns i många olika former och storlekar, och just storleken är det första du bör tänka på när du ska köpa en låda för dina verktyg. Fundera på hur många verktyg du har, men också på om du tror att du kommer att skaffa fler. I så fall är det bättre att välja en lite större verktygslåda direkt, i stället för att behöva uppdatera till en större inom en snar framtid. Tänk också efter om du har specialverktyg som kräver större plats. Om du bara har några få handhållna verktyg är en liten verktygslåda fullt tillräcklig. En sådan är också lätt att förvara och du kan till och med ha den i städskåpet, eller på en annan plats i hemmet där den är lätt tillgänglig. Om du behöver plats för många verktyg finns det gott om större lådor i olika former. Stora verktygssamlingar förvaras ju oftast i garaget, verkstaden eller hobbyrummet, så du behöver inte tänka på att hitta en verktygslåda som får plats inne i bostaden.

Större lådor

Om du har många verktyg och behöver en stor verktygslåda finns det en del saker att fundera över. Vissa lådor har hjul, vilket är väldigt praktiskt om du behöver flytta med dig verktygen under jobbet / projektet. Hur mobil verktygslåda vill du ha? Detta är förstås beroende av hur ditt jobb eller projekt ser ut. Om du mestadels använder dina verktyg i verkstaden eller hobbyrummet behöver du förmodligen inte ha en verktygslåda som är särskilt mobil. Om du ofta har projekt på gång lite överallt är det däremot viktigt att det inte är alltför besvärligt att bära med sig lådan.

Bra tips när du ska köpa verktygslåda

Om du har, eller tänker skaffa, en stor verktygslåda för många verktyg, kan det vara smart att komplettera med en mindre verktygslåda som du kan använda när du behöver transportera ett mindre antal verktyg, eller helt enkelt ha som förvaring till de verktyg du använder mest i vardagen. Det finns många sätt att använda en verktygslåda, så det är en stor fördel att det finns så många olika varianter att välja på.

 

Välj en hållbar låda

Kvaliteten är förstås också en viktig faktor när du ska köpa verktygslåda. För den vanliga hemmafixaren med en mindre samling verktyg fungerar en verktygslåda i plast utmärkt. Verktygslådor i plast är lätta att bära och de finns i många smidiga former. Vill du ha en verktygslåda som är lätt, men ändå mer robust och hållbar, är aluminium ett bra alternativ. Om du väljer en verktygslåda i stål får du en mycket kraftig och hållbar låda. Dessa verktygslådor är ofta dyrare än verktygslådor i plast eller aluminium, men å andra sidan får du en extremt tålig och hållbar produkt. För professionellt bruk är verktygslådor i stål oftast det bästa alternativet.

Ta en titt på det inre

Ta en titt på det inre

Även om du inte har så många verktyg, och väljer en mindre verktygslåda kan det vara bra att titta lite på lådans inredning. Många lådor innehåller mindre fack, där man kan förvara skruv, muttrar och andra småsaker. Om inte lådan har sådana fack, kan det finnas förvaringsfack att köpa separat. Det är ett bra sätt att hålla ordning på både verktyg och andra prylar så att du snabbt hittar det du söker.Även i större verktygslådor är löstagbara förvaringstråg en bra och praktisk detalj. de låter dig också sortera verktygen så att de blir lätta att hitta i lådan. En annan detalj att ta hänsyn till är hur lättöppnad lådan är. Att bråka med ett krångligt lås kan ställa till mycket irritation när du vill komma åt dina verktyg snabbt.
Tips på fler av våra köpguider:


Det bästa rådet när du ska skaffa en verktygslåda är att du ska välja en låda som är anpassad efter dina behov. En låda som är anpassad efter hur många, och hur stora, verktyg du har, men också efter hur och var du använder dina verktyg. Om du bara använder hammare och mejslar hemma, är en liten verktygslåda som kan placeras i ett skåp inne i bostaden det bästa valet. Har du många projekt på gång behöver du en verktygslåda som är lätt att bära med sig, och med många verktyg som mest används på ett plan kan en stor låda med hjul vara ett bra alternativ.

Vem behöver en verktygslåda

Ja, vem behöver egentligen en verktygslåda. Många skulle kanske svara en snickare på den frågan. Och självklart har alla snickare en verktygslåda, eller fler. Men, sanningen är att så väldigt många fler har användning av en verktygslåda. Ja, faktiskt de flesta som har ett hem. För nog finns det väl en hammare att slå i spik med, och några skruvmejslar i ditt hem. Och även om verktygen bara är några få är verktygslådan den bästa förvaringen för dem. Tänk så mycket enklare det blir om du har hammare och spik på ett ställe när du ska hänga upp en tavla. Eller att du har både mejslar och skruv samlade när du behöver fixa till en möbel.

Snabbmeny:
Toppval Verktygslådor