Bärsele BabyBjörn

Bärselen ger dig möjlighet att använda dina händer och armar utan att för den sakens skull behöva sätta ned din lilla baby. Det är helt enkelt väldigt praktiskt. Babybjörn bärselar är väldigt populära, och det finns flera anledningar till detta. Dessa selar är stabila, rejäla och ger dig möjlighet att bära på ett ergonomiskt sätt.

BabyBjörn bärsele

Snabbmeny:
Toppval BabyBjörn bärsele


Den praktiska bärselen

Som nybliven förälder finns det en hel del saker som behöver införskaffas. Många av dessa saker känner du till redan på förhand, som till exempel spjälsängen och barnvagnen. Även babyskyddet till bilen och kläder till den lilla bebisen är förmodligen sådant som står på din inköpslista innan bebisen föds. Sedan finns det även saker som du kommer upptäcka efter att ditt lilla barn har fötts att du kan ha behov och nytta av. Till den kategorin hör förmodligen bärselen. Som förstagångsförälder kanske du inte tänker på innan att detta är något du kan komma att behöva, men när du väl har blivit förälder kommer du troligtvis inse att en bärsele kan vara väldigt bra att ha.

Olika bärselar från Babybjörn

Babybjörn bärsele är inte en enda bärsele. Babybjörn är ett varumärke, och företaget bakom varumärket erbjuder en rad olika bärselar. Innan du har börjat bära din bebis i sele kanske du har svårt att förstå varför det ska behöva finnas olika selar, men faktum är att det även bland selar kan finnas olika behov. Vissa vill ha en så liten och nätt sele som möjligt, andra vill ha en sele som ger möjlighet att bära både på rygg och bröst. Det finns olika önskemål, och detta är något man har tagit fasta på när man skapat de olika selarna.

Olika bärselar från Babybjörn

Babybjörn för de minsta

Babybjörn Mini är modellen för den som vill bära den nyfödda. Det här är en sele som kan användas när du vill bära en riktigt liten bebis. Du kan bära framåtvänt men även mot bröstet. Selen är mindre än de flesta andra bärselar och den är enbart till för babyns första levnadsår. Maxvikt för barn som ska bäras i denna är 11 kg. Selen formar sig efter barnets lilla kropp, och den är mycket mjuk och behaglig. Den är dessutom lätt att ta på och av, vilket gör att du kan bära korta stunder utan att det blir besvärligt. Till skillnad från många andra bärselar kan den här varianten användas redan från början. Detta är något som uppskattas mycket av många nyblivna föräldrar.

BabyBjörn bärsele 2023

Vi har valt dessa selar från BabyBjörn som vi rekommenderar.

===

===

Modellen för motion och promenad

Babybjörn Move är ett ypperligt val för den som vill bära bebisen på långpromenaden eller vandringen. Den är enkel att ta på och av, och den är tillverkad av meshmaterial, vilket gör att både du och bebisen kan förbli svala även under motionsrundan. Den här selen har både ryggstöd och midjebälte. Axelbanden är vadderade. Den här helt enkelt skapad med aktiva föräldrar i åtanke. Naturligtvis ger selen bebisen rätt stöd, men den är även ergonomiskt utformad med tanke på dig som ska bära. Den är helt enkelt optimal för den förälder som vill fortsätta ha en aktiv livsstil med mycket rörelse och motion även när en ny liten familjemedlem har fötts.

Babybjörn bärsele är följsam och ger bebisen bra stöd.

En klassisk sele i bomullsmix

Babybjörn One är en klassisk sele i mjuk och behaglig bomullsmix. Den är följsam och ger bebisen bra stöd. Den går att använda under lång tid, från 0 till cirka 3 år. I denna kan du bära ditt barn inåtvänt eller framåtvänt. Det går också att ha den både på mage och rygg, vilket gör att du kan anpassa användningen i takt med att ditt barn växer. Babybjörn One finns även i mesh. Det är ett lättare, luftigare material som gör att ni kan hålla er svala även vid användning på sommaren. Denna modell heter Babybjörn One Air.

Du kan bära ditt barn inåtvänt eller framåtvänt.

Vem har nytta av en Babybjörn bärsele?

Vilka föräldrar har då nytta av en Babybjörn bärsele? Det har väldigt många föräldrar. Den som vill kunna utföra hushållssysslor samtidigt som bebisen sover på bröstet kan ha nytta av en sele. Den som gillar att ta promenader, vars barn inte tycker om att ligga i vagn kan också ha glädje av denna typ av produkt. Den som vill ge bebisen gott om närhet, utan att ständigt ha händer och armar upptagna kan också behöva en bärsele från Babybjörn.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin