Stiga Sparkcykel

En sparkcykel är något som många barn önskar sig. Kanske har du kommit fram till att det är dags att köpa en sådan till din ögonsten. Då kan en god idé vara att ta en titt på Stigas sortiment. Det går nämligen att hitta en Stiga sparkcykel för barn i nästan alla åldrar. Modellerna är många och företaget är känt för sin goda kvalitet.

Om Stiga Sparkcykel

Snabbmeny:
Toppval Stiga Sparkcykel


Gott om modeller att välja på

Om du går in i en butik för att titta på sparkcyklar från Stiga kommer du upptäcka att utbudet är stort och brett. Oavsett om det här är barnets första sparkcykel, eller om du ska köpa en avancerad variant till en krävande tonåring så finns det något som passar i detta sortiment. Prisnivån varierar förstås men det är att räkna med, eftersom det skiljer så mycket funktionsmässigt mellan olika modeller.

En första sparkcykel

Förr eller senare är det dags att köpa en första sparkcykel med två hjul till sonen eller dottern. Då kan exempelvis Comet 120-S vara ett lämpligt val. Det är en liten och nätt modell som är lätt för ett barn att styra. Det går att justera höjden på denna, vilket är lämpligt för växande barn. Just den här modellen passar barn från 5 år och uppåt. Maxvikten för användare är 50 kg. Det går utmärkt att fälla ihop den här sparkcykeln, vilket gör att den är enkel att ta med på semesterresan. Det underlättar också förvaring när den inte används. Prismässigt är detta en billig sparkcykel jämfört med mer avancerade varianter. Den går att köpa för mellan 350 och 400 kronor.

Toppval Stiga Sparkcyklar2023

Vi har valt dessa sparkcyklar från Stiga som våra Toppval.

Nästa steg

När det är dags att byta ut den första sparkcykeln kan Stiga Cruise 145-S vara en bra ersättare. Den är lämplig för barn från 7 år och uppåt. Här är maxvikten den dubbla jämfört med hos Comet 120-S. 100 kg tål denna mer robusta modell. Den är hopfällbar, precis som den tidigare nämnda. Den rullar bra och är lite mer sportig i modellen. Det går att justera höjden på styret, vilket gör att denna produkt kan hänga med i flera år även när ägaren växer.

Andra modeller

När barnet har fyllt 7 år finns en rad olika modeller att välja mellan. De har alla olika funktioner och egenskaper och det gäller att ta en närmare titt på dem, för att se vilken man tror passar bäst. Det beror till stor del på var och hur den kommer att användas. Air Scooter 12” är ett exempel på en rejäl sparkcykel med stora lufthjul. Ramen och bromsarna är av stål, och med denna susar man fram även på något ojämnare underlag. Maxvikten är 100 kg, och den kan användas av barn från 7 år och uppåt. Styret går naturligtvis att höja och sänka. Ett annat alternativ är Track 120-S. Även denna rekommenderas från 7 år och även här är maxvikten satt till 100 kg. Styret går även här att höja och sänka, så att den kan växa tillsammans med ägaren. Den är vikbar och tar förhållandevis liten plats när den inte används.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin