Stoy trehjuling

En trehjuling är ett mycket viktigt verktyg när man ska bege sig ut i den stora världen. En trehjuling kan hjälpa ditt barn till en snabbare utveckling av teknik så väl som motorik, men det är naturligtvis också en väldigt rolig “leksak” som barnet kommer att ha stor användning för. Trehjulingen bjuder in till aktivitet så väl som utomhusvistelse och frisk luft, något som barn är i stort behov av för att må bra.

Stoy trehjuling

Snabbmeny: Kolla in alla trehjulingar av märket Stoy Bästa trehjulingen 2023


Hög kvalitet med svensk design

När du ska köpa en trehjuling till ditt barn är det viktigt att den är stabil och säker. Små barns lek- och rörelsemönster skiljer sig väldigt mycket från större barn så väl som vuxna. Därför är det viktigt att trehjulingen verkligen är stryktålig, något som trehjulingar från Stoy är. Stoy har länge varit en uppskattad och populär tillverkare av trehjulingar och det svenska leksaksvarumärket uppskattas kanske främst för deras unika sätt att kombinera och förena hög kvalitet med svensk design. Utbudet är stort och det finns trehjulingar som passar lika bra för tvååringen så väl som för lite större barn. Naturligtvis kommer cyklarna i olika modeller och med olika färg och design, så att du kan hitta en som passar ditt barn så bra som möjligt.

En stabil och tålig trehjuling

Oavsett vilken modell av trehjulingar du väljer från Stoy så kan du vara säker på att ditt barn får en trehjuling som är enkel att montera ihop, men även så stabil att du inte behöver något handtag/styrtag i bak på trehjulingen. Cykeln är dessutom försedd med en ringklocka, något som är väldigt populärt för barn att använda, så väl som en korg på styret. Även om ett handtag egentligen inte behövs för stabiliteten så är de fortfarande försedda med ett sådant för att du som förälder ska kunna hjälpa ditt barn på traven om så skulle behövas. Det går dock att skruva bort handtaget för att låta barnet cykla på egen hand. Trehjulingarna från Stoy har hjul tillverkade i plast.

Sortiment

Stoy erbjuder fyra olika typer av trehjulingar som passar barn i åldrarna 2-4 år. Här har man satsat på att skapa trehjulingar med likadana modeller, men i olika färger för att barnet ska kunna få en så personlig trehjuling som möjligt. Alla tillverkarens trehjulingar är försedda med trampor. Skulle ditt barn vara så pass litet att barnet ännu inte har lärt sig att använda dessa så fungerar cyklarna lika bra att sparka sig fram med istället.

Även för de lite äldre barnen har Stoy riktigt bra cyklar i olika tum och i olika färger och designer. När det kommer till trehjulingar är utbudet dock mer begränsat. I den lilla korgen kan ditt barn låta favoritnallen åka med på cykelturen eller varför inte lasta ner kottar eller bilar för att cykla iväg på äventyr. Eftersom hjulen är tillverkade i plast så går de bra att använda trehjulingen på flera olika underlag. Detta inkluderar hemmet. Ditt lilla barn kan alltså använda sig av trehjulingen hemma, så väl som på gården eller i trädgården.

Trehjulingar av märket Stoy

Tyvärr fann vi ingen leverantör av märket Stoy denna gång.
Här hittar du förslag på andra populära trehjulingar:

===

===

När är en lämplig ålder för Stoy trehjuling?

Det är väldigt individuellt när ett barn börjar få ett intresse för en trehjuling. Det vanligaste är dock att de flesta barn i 2-3 års ålder är intresserade av att börja lära sig cykla. Trehjulingarna från Stoy lämpar sig då utmärkt, eftersom de är mindre i storlek, stabila och enkla för ditt barn att hantera på egen hand.

Vill man börja tidigare så fungerar även det bra, förutsatt att man då använder sig av Stoy trehjuling. Deras trehjulingar kan användas från 18 månader och uppåt och har en maxvikt på 25 kilo, vilket betyder att cykeln kan användas väldigt länge. Framhjulen ligger på 10 tum och bakhjulen på 8. Även om cykeln är lättmonterad så krävs det en vuxen för att sätta ihop den på ett bra och säkert sätt.

En trehjuling från Stoy är ett utmärkt alternativ för barn som vill lära sig cykla eller som bara vill ha en rolig leksak att dra runt med. Den lilla ringklockan som är placerad på styret gör att trehjulingen känns mer som en “riktig” cykel, något som kan vara väldigt viktigt och extra spännande för ett litet barn. Stoy trehjulingar kan köpas online, se här.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin