Trehjuling med handtag

Har det blivit dags att köpa en trehjuling till din son eller dotter? Det låter som en mycket god idé. De flesta trehjulingar brukar rekommenderas från cirka 2 års ålder. Det finns dock naturligtvis ingenting som hindrar att ni väntar ytterligare några månader om ditt barn inte riktigt är redo att börja träna på cyklingen vid tvåårsdagen. Det finns gott om modeller att välja på, men det kan vara en bra idé att köpa en trehjuling med handtag.

Bäst Trehjuling med handtag

Snabbmeny:
Toppval Trehjulingar med handtag


Därför är handtaget / styrstången bra att ha

Vilken är då anledningen till att man bör köpa en trehjuling med handtag? Den främsta anledningen är att du då kan hjälpa ditt lilla barn med både balans och styrning i början när träningen tar sin början. Ofta är det komplicerat nog för den lilla att räkna ut hur han eller hon ska göra för att få till tramptekniken till en början. Att då dessutom både hålla balansen och styra det lilla fordonet är inte helt enkelt. Där kommer du och handtaget in i bilden. Med ett lätt grepp om handtaget kan du se till att färden går åt rätt håll. Du kan också hjälpa till att skjuta på en aning vid behov.

Så gör du med handtaget sedan

I början är handtaget som redan nämnts verkligen bra att ha. Efter ett tag kommer din son eller dotter dock ha hittat rätt teknik och även fått en bättre balans och koordinationsförmåga. Då är det dags för dig som förälder att släppa lite av kontrollen, så att din lilla ögonsten får fortsätta utvecklas. Då kan handtaget monteras bort. Det är inga problem att göra detta, då det lätt kan tas bort när som helst. Om ett yngre syskon så småningom ska ärva cykeln efter storebror eller storasyster är det inga problem att åter montera på handtaget. När styrstången väl har monterats bort ser trehjulingen ut som en vanlig trehjuling. Visst syns det att det finns ett litet hål där stången kan monteras, men det är inget man tänker nämnvärt på.

Trehjulingar med styrstång 2024

Bra trehjulingar med stödpinnar som föräldrarna kan hålla i.

Många alternativ att välja på

Även om du har bestämt dig för att du vill köpa en trehjuling med handtag så är inte inköpet i hamn. Det finns gott om olika alternativ. Du kan hitta en variant som du tror skulle falla din lilla kille eller tjej i smaken. Det finns till exempel modeller med motiv av Bamse, Babblarna eller andra populära figurer. Vill du ha en enklare variant utan figurer så finns det också härligt färgglada modeller i rött, rosa, mintgrön, gult, grönt eller någon annan härlig nyans.

Det finns också modeller med tippbart flak för den som har en son eller dotter som är förtjust i att lasta på och av olika föremål. Det finns dessutom trehjulingar med handtag som är utformade som en sittvagn, där barnet kan trampa sig fram så länge han eller hon orkar, för att sedan bli körd av mamma eller pappa när orken tryter. Dessa är bra att använda för den som vill kunna ge sig ut på längre promenader, och samtidigt vill låta den lilla träna balans och motorik en stund.

Du har väl inte missat vår guide: Trehjulingar för barn – bäst i test, där vi har valt att skriva om de populäraste trehjulingsmodellerna just nu.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin