Winther trehjuling

Företaget Winther har producerat högkvalitativa och uppskattade trehjulingar ända sedan år 1935. Visst har utformningen och designen på cyklarna förändrats mycket genom åren och idag kan du få en klassisk och snygg design där man har lagt ett mycket stort fokus på att skapa så trygga och säkra trehjulingar som möjligt.

Winther trehjuling

Snabbmeny: Kolla in alla trehjulingar av märket Winther Bästa trehjulingen 2023


Ett bättre balanssinne och motorik

Att lära sig cykla är ett väldigt stort steg för barnet, såväl som en mycket viktig del av utvecklingen. Förutom att ditt barn får utveckla ett bättre balanssinne, så hjälper trehjulingen även att förbättra motorik såväl som att skapa ett högre lekvärde. En av de främsta anledningarna till varför trehjulingar från Winther är så populära hos föräldrar och små barn är det fina flaket. Flaket gör det möjligt för barnet att kunna transportera allt från sand till nallar, dockor och bilar när de beger sig ut på ävenyr i den stora och nya världen.

Den klassiska modellen

Winther erbjuder ett flertal olika typer av trehjulingar som passar utmärkt för barn som vill ha den första cykeln att trampa runt på. Deras mest uppskattade och populära modell är dock deras mest klassiska modell som nu har fått en modernare design som tilltalar de allra flesta föräldrar och barn. Cykeln är otroligt stryktålig och stark, vilket är nödvändigt när det kommer till små barn. Den är dessutom lackad i flera olika färger så att du kan hitta en som passar dig och ditt barn bäst.

Det finns många fördelar med att välja en trehjuling från Winther. Som tidigare nämnt är den väldigt tålig för fall och slag, men den är även minst lika tålig när det kommer till väder och vind. Genom att vara försedd med en stabil konstruktion och en ram i stål så ger den inte vika i första taget. Naturligtvis är den försedd med det uppskattade flaket bak på cykeln. På flaket kan barnet placera och transportera diverse leksaker, såväl som stenar, kottar och sand. Flaket går även att tippa, vilket bjuder in till ännu mer lek.

Sortiment

Alla trehjulingar som tillverkas av Winther har dock inte samma design. Utbudet är stort och tillverkaren har valt att skapa trehjulingar för riktigt små barn såväl som lite större barn som vill kunna ta sig fram lite snabbare, men precis lika säkert. I deras utbud hittar man bland annat Viking Trehjuling medium, Mini Viking Low Tricycle , Trehjulingen Viking Easy Rider Offroad i en härlig silverfärg, Circleline Tricycle och MINI Trehjuling med flak.

Även om modellerna kommer i olika storlekar och färger så har man ändå valt att behålla grunddesignen, vilket i detta fall är just att cyklarna är försedda med tre hjul. Ett hjul är placerat fram och två bak, precis som den klassiska trehjulingen. Här har man valt att tillverka däcken i så kallad TRP-gummi. De är dessutom punkteringsfria, vilket betyder att ditt barn kommer att kunna använda cykeln på de allra flesta underlag, inklusive i det egna hemmet. Däcken lämnar nämligen inte ifrån sig några missprydande märken på golvet.

Trehjulingar av märket Winther

Här hittar du favoritcyklarna bland många barn:

===

===

Från vilken ålder passar en trehjuling?

De allra flesta barn börjar använda sig av en trehjuling när de är cirka 2-3 år gamla. Det är en ålder som lämpar sig perfekt för den här typen av cykel. Den är inte bara utmärkt för att hjälpa ditt barn att förbättra sin motorik och teknik, utan det är även en rolig produkt som kommer att bjuda in till mycket lek och skoj, utomhus såväl som inomhus.

Ett praktiskt flak längst bak

Alla trehjulingar från Winther är försedda med trampor. Dessa är dock placerade långt fram. När barnet är mycket litet och inte har lärt sig att använda tramporna fungerar trehjulingen även bra att sparka sig fram med. Den klassiska modellen har ett flak längst bak där barnet kan lasta på och av saker, men tillverkaren erbjuder även trehjulingar utan flak.

Winther säljer även barn och juniorcyklar

En trehjuling från Winther är ett utmärkt alternativ för alla barn som börjar närma sig 2 eller 3 års ålder. Ett stort plus är att Winther även har barncyklar för äldre barn. Många av deras cykelmodeller kommer i ett flertal olika prisklasser, vilket betyder att du kommer att kunna hitta en modell och prisklass som passar just dig och din familj. De större modellerna lämpar sig bäst för större barn eller barn som är långa.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin