Smoby trehjuling

Med en trehjuling från Smoby kan ditt barn bege sig ut på stora äventyr. En trehjuling är något som majoriteten av alla människor kan koppla till sin egen barndom och troligtvis vill man även att det egna barnet ska få uppleva förtjusningen med att cykla. Med Smoby trehjuling får ditt barn en trehjuling som är säker och stabil på alla sätt och vis. Det är en mycket välbyggd modell som ditt barn med fördel kan använda sig av inomhus såväl som utomhus.

Smoby trehjuling

Snabbmeny: Kolla in alla trehjulingar av märket Smoby Bästa trehjulingen 2023


En trehjuling för de allra minsta

En trehjuling kan vanligtvis börja användas från att barnet är cirka 2 år, men Smoby trehjuling är anpassad för mindre barn än så. Redan från 15 månaders ålder kan cykeln börja användas, så att ditt barn kan träna motorik och balans redan i en tidig ålder. Att kunna ta sig fram på en cykel på egen hand är något som är väldigt stort för ett litet barn och att få en “riktig” cykel kan stärka självförtroendet något enormt. Smoby har utrustat sina trehjulingar med ett flak längst bak, där sand, nallar eller barnets favoritleksaker kan åka med.

Enkel och bekväm att använda

En trehjuling ska vara enkel och bekväm att använda, även för det lilla barnet. Därför har Smoby sett till att designa sadeln på ett sätt så att barnet sitter ordentligt, men ändå ergonomiskt och kan nå ner till tramporna på ett bra sätt. Det här är något som känns extra fräscht och unikt med Smoby. Allt för många tillverkare av trehjulingar fokuserar enbart på stabilitet och design, men Smoby har sett till att även få med aspekten att kunna trampa sig fram med enkelhet. Det är trots allt detta som ger övning till motoriken hos det lilla barnet.

Säkerhet är något som är viktig och därför har Smoby trehjuling även ett bälte på sadeln. Du som förälder kan dock själv välja om bältet ska vara på eller av. Bältet är rekommenderat att använda om du som förälder ska hjälpa barnet att cykla med skjutstången. Skjutstången är även i en bra höjd för att minimera risken för ryggskador hos föräldrarna.

Trehjulingar av märket Winther

Här hittar du favoritcyklarna bland många barn:

Färger och storlekar

Smoby trehjuling kommer i olika färger och i olika storlekar, så att du kan hitta en som passar ditt barn så bra som möjligt. Här hittar du bland annat trehjulingar i blått, rosa, med blandade färger, i svart, gult och mycket mer. Vissa trehjulingar från tillverkaren har också utrustats med sufflett, för att skydda barnet från stark sol (eller regn). Det alla trehjulingar har gemensamt är att de är stabila, trygga och roliga att använda sig av. Varje trehjuling är försedd med ett flak där barnet kan lasta på sina saker samt trampor och ett ordentligt styre.

Smoby för de allra minsta barnen

Smoby trehjuling är ett utmärkt val för föräldrar som vill införskaffa den första trehjulingen till sitt barn. Inte nog med att de är väldigt fina att titta på, så är det också mycket trygga och ett bra förstaalternativ innan det är dags att gå över till en större barncykel. Varken styre eller sadel är dock justerbara, vilket är vanligt vid trehjulingar. Se därför till att välja en i rätt storlek direkt.

Läs även våra guider om trehjulingar från Winther och Stoy.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin